Luk

Luk
Luk

Luk

L 153 Forslag til lov om ændring af momsloven og forskellige andre love.

(Ændring af leveringsstedet for elektroniske ydelser, teleydelser og radio- og tv-spredningstjenester solgt til private, one stop shop-ordning, udvidelse af definitionen af investeringsgoder, ophævelse af ordningen for udenlandsk indregistrerede turistbusser m.v.).

Af: Skatteminister Morten Østergaard (RV)
Samling: 2013-14
Status: Stadfæstet
Loven indeholder følgende ændringer af momsloven:
- Ændring af leveringsstedet (beskatningsstedet) for elektroniske ydelser, teleydelser og radio- og tv-spredningstjenester solgt til private i EU-lande, hvor salgsvirksomheden ikke er etableret. Samtidig etableres en one stop shop-ordning, hvor sælgeren i sit eget land kan angive og betale momsen for salget til alle de lande, hvor virksomheden har kunder, men ikke er etableret. Ændringerne, som medfører forbrugslandsbeskatning for disse ydelser, er en gennemførelse af allerede vedtagne EU-regler.
- Udvidelse af definitionen af investeringsgoder til at omfatte f.eks. it-ydelser. Ændringen imødegår et konstateret misbrug af momsreglerne.
- Ophævelse af den gældende forenklede momsordning for udenlandsk indregistrerede turistbusser. Ændringen imødegår et konstateret misbrug af momsreglerne og skaber ens forhold for danske og udenlandske turistvognmænd ved kørsel her i landet.
- Tilpasninger til EU-reglerne og andre, mindre justeringer og rettelser, herunder en ophævelse af omvendt betalingspligt på bro- og tunnelbilletter.

Loven skønnes samlet set at medføre et varigt merprovenu efter tilbageløb og adfærd på 75 mio. kr. (2014-niveau).
Vedtaget 59 stemmer for forslaget (S, Pia Kjærsgaard (DF), RV, SF, EL, UFG) 5 stemmer imod forslaget (LA) 46 stemmer hverken for eller imod forslaget (V, DF, KF)
Partiernes ordførere
John Dyrby Paulsen (S), Torsten Schack Pedersen (V), Dennis Flydtkjær (DF), Nadeem Farooq (RV), Lisbeth Bech-Nielsen (SF), Frank Aaen (EL), Ole Birk Olesen (LA) og Brian Mikkelsen (KF)