Luk

Luk
Luk

Luk

L 136 Forslag til lov om ændring af sundhedsloven, lægemiddelloven og vævsloven.

(Automatisk kronikertilskud, lægemiddelovervågning m.v.).

Af: Minister for sundhed og forebyggelse Nick Hækkerup (S)
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lovforslaget indfører et automatisk kronikertilskud til borgere med et stort medicinforbrug. Forslaget udmønter regeringens (Socialdemokraterne og Radikale Venstre), Socialistisk Folkepartis og Enhedslistens delaftale på sundhedsområdet i forbindelse med finansloven for 2015.

Desuden indeholder lovforslaget præciseringer og ændringer vedrørende lægemiddelovervågningen i henhold til EU-lovgivningen og præciseringer af hjemlen til fastsættelse af regler for gebyrer til Sundhedsstyrelsens virksomhed med lægemidler.

Lovforslaget indeholder desuden en direkte hjemmel til to af Sundhedsstyrelsens opgaver: udarbejdelse af korte tekster om lægemidlers dosering og anvendelsesområde og udarbejdelse af korte generiske lægemiddelnavne til doseringsetiketter.

Endelig indeholder lovforslaget en ændring af vævsloven med en præcisering af bestemmelser, der implementerer vævsdirektivet i dansk ret.

Loven træder i kraft den 1. juli 2015. Bestemmelserne om kronikertilskud træder i kraft den 1. januar 2016 med overgangsbestemmelser frem til den 31. januar 2016.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 108 (V, S, DF, RV, SF, EL, LA, KF, ALT), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Flemming Møller Mortensen (S), Jane Heitmann (V), Liselott Blixt (DF), Marlene Borst Hansen (RV), Özlem Sara Cekic (SF), Stine Brix (EL), Daniel Rugholm (KF) og Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA)