Luk

Luk
Luk

Luk

L 193 Forslag til lov om ændring af lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven, lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet, våbenloven, udleveringsloven samt lov om udlevering af lovovertrædere til Finland, Island, Norge og Sverige.

(Ændring af revisionsbestemmelse).

Af: Justitsminister Mette Frederiksen (S)
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Formålet med lovforslaget er at ændre revisionsbestemmelsen vedrørende retsplejelovens § 786, stk. 4, således at justitsministeren fremsætter forslag om revision af bestemmelsen i folketingsåret 2015-16 frem for 2014-15.

Efter retsplejelovens § 786, stk. 4, påhviler det udbydere af telenet- eller teletjenester at foretage registrering og opbevaring af oplysninger om teletrafik til brug for efterforskning og retsforfølgning af strafbare forhold i 1 år. De nærmere regler om logningsforpligtelsen er fastsat i den såkaldte logningsbekendtgørelse.

Revisionen af retsplejelovens § 786, stk. 4, foreslås udsat til folketingsåret 2015-16 med henblik på at afvente en afklaring af spørgsmålet om – og i givet fald hvornår – Europa-Kommissionen vil fremsætte forslag om nye EU-regler på området.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. juli 2015.
Partiernes ordførere
Karsten Nonbo (V), Ole Hækkerup (S), Pia Adelsteen (DF), Jeppe Mikkelsen (RV), Pernille Vigsø Bagge (SF), Leif Mikkelsen (LA) og Mai Mercado (KF)