Luk

Luk
Luk

Luk

L 108 Forslag til lov om ændring af lov om udlevering af lovovertrædere, lov om fuldbyrdelse af visse strafferetlige afgørelser i Den Europæiske Union, lov om international fuldbyrdelse af straf m.v. og retsplejeloven.

(Overførsel af kompetence fra Justitsministeriets departement til anklagemyndigheden i sager om udlevering og fuldbyrdelse af visse strafferetlige afgørelser m.v.).

Af: Justitsminister Søren Pind (V)
Samling: 2015-16
Status: Stadfæstet
Lovforslaget har til formål at etablere det lovgivningsmæssige grundlag for, at en række konkrete sager på det strafferetlige område (f.eks. sager om udlevering af personer til strafforfølgelse, international fuldbyrdelse af visse strafferetlige afgørelser), der i dag behandles i Justitsministeriets departement, fremover i stedet kan behandles af anklagemyndigheden.

Lovforslaget indeholder på den baggrund bl.a. forslag til de nødvendige bemyndigelsesbestemmelser i de relevante love samt bestemmelser, hvorefter justitsministeren i forbindelse med overførsel af sagerne kan fastsætte regler om klageadgangen, herunder at klageadgangen i sagerne kan afskæres.

Det foreslås, at lovforslaget træder i kraft den 1. maj 2016.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 111 (S, DF, V, EL, LA, ALT, RV, SF, KF), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Trine Bramsen (S), Peter Kofod (DF), Preben Bang Henriksen (V), Pernille Skipper (EL), Henrik Dahl (LA), Josephine Fock (ALT), Emrah Tuncer (RV), Lisbeth Bech-Nielsen (SF) og Søren Pape Poulsen (KF)