Luk

Luk
Luk

Luk

L 189 Forslag til lov om ændring af integrationsloven og forskellige andre love.

(Bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge og styrket virksomhedsrettet integrationsprogram m.v.).

Af: Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V)
Samling: 2015-16
Status: Stadfæstet
Lovforslaget har til formål at udmønte hovedparten af de dele af aftalen »Bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge«, som regeringen har indgået med KL, og de dele af »Trepartsaftale om arbejdsmarkedsintegration«, som regeringen har indgået med arbejdsmarkedets parter, som kræver lovændringer.

Lovforslaget indeholder bl.a. ændringer af integrationslovens regler om boligplacering af flygtninge og en målretning af programmet mod beskæftigelse i kraft af en mere virksomhedsrettet indsats og ændringer af finansieringsreglerne, så finansieringen målrettes mod de kommuner, som modtager flest flygtninge, og de kommuner og virksomheder, som leverer de bedste integrationsresultater, samt regelforenklinger på en række områder. Desuden er der forslag om ændringer af danskuddannelsesloven, almenboligloven og almenlejeloven. Herudover indeholder lovforslaget ændringer af friskoleloven og lov om efterskoler og frie fagskoler.

Derudover indeholder lovforslaget ændringer af dagtilbudsloven, idet kommunerne med forslaget i en midlertidig periode på 2 år gives øget mulighed for med udgangspunkt i det enkelte barns behov for sprogstimulering selv at fastsætte omfanget af sprogstimuleringen til en nærmere defineret gruppe af tosprogede børn, der ikke går i dagtilbud.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 71 (S, V, LA, ALT, RV, SF og KF), imod stemte 32 (DF og EL), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Dan Jørgensen (S), Martin Henriksen (DF), Marcus Knuth (V), Finn Sørensen (EL), Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA), Josephine Fock (ALT), Sofie Carsten Nielsen (RV) og Karsten Hønge (SF)