Luk

Luk
Luk

Luk

L 56 Forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven.

(Overførsel af det kommunale og regionale tilsyn til Ankestyrelsen, befordringsgodtgørelse til kommunalbestyrelsesmedlemmer ved foretagelse af borgerlige vielser og målretning af Ankestyrelsens udvælgelse af tilsynssager m.v.).

Af: Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V)
Samling: 2016-17
Status: Stadfæstet
Lovforslaget består af to dele. Den ene del handler om at kunne give befordringsgodtgørelse til kommunalbestyrelsesmedlemmer, når de foretager borgerlige vielser. Den anden del handler om Statsforvaltningens udvælgelse af tilsynssager som led i kommunaltilsynet, hvor Statsforvaltningen får friere rammer til at træffe beslutning om, hvorvidt der er grund til at rejse en sag i forbindelse med det kommunale tilsyn. Denne del af lovforslaget er et led i opfølgningen på Statsrevisorernes kritik af Statsforvaltningens tilsyn med kommunerne (beretning nr. 12/2015).

Loven træder i kraft den 1. april 2017.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 100 (S, DF, V, LA, ALT, RV, SF og KF), imod stemte 9 (EL), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Magnus Heunicke (S), Karina Adsbøl (DF), Carl Holst (V), Peder Hvelplund (EL), Danny K. Malkowski (LA), René Gade (ALT), Andreas Steenberg (RV) og Kirsten Normann Andersen (SF)