Luk

Luk
Luk

Luk

L 91 Forslag til lov om ændring af straffeloven.

(Skærpelse af straffen for vidnetrusler og visse former for hærværk).

Af: Justitsminister Søren Pape Poulsen (KF)
Samling: 2017-18
Status: Stadfæstet
Lovforslaget har til formål at gennemføre initiativerne om skærpelse af straffen for vidnetrusler og hærværk mod bl.a. overvågningskameraer i udsatte boligområder, som var en del af de initiativer for at styrke indsatsen mod bande- og rockerkriminalitet, som regeringen præsenterede den 11. august 2017.

Lovforslaget indeholder for det første et forslag om skærpelse af straffen for vidnetrusler med en tredjedel i forhold til det gældende niveau. Lovforslaget indeholder for det andet et forslag om at skærpe straffen for hærværk mod ting, der tjener til at forebygge eller bekæmpe kriminalitet, med halvdelen i forhold til den straf, som ville være blevet idømt efter de hidtidige regler.

Det foreslås, at loven træder i kraft dagen efter bekendtgørelsen i Lovtidende.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 95 (S, DF, V, LA, RV, SF og KF), imod stemte 14 (EL og ALT), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Trine Bramsen (S), Peter Kofod (DF), Preben Bang Henriksen (V), Rune Lund (EL), Christina Egelund (LA), Josephine Fock (ALT), Zenia Stampe (RV), Naser Khader (KF) og Kirsten Normann Andersen (SF)