Luk

Luk
Luk

Luk

L 37 Lov om ind- og udførsel af fisk.

Af: Fiskeriminister Chr. Christiansen (S)
Samling: 1955-56
Status: Stadfæstet
Lov nr. 281 af 23-11-1955
Ved lov nr. 336 af 19. november 1954 om ind- og udførsel af fisk (årbog 1954-55, side 182) blev fiskeriministeren bemyndiget til indtil udgangen af 1955 at træffe foranstaltninger til regulering af ind- og udførslen af fisk og fiskevarer. I overensstemmelse med en enstemmig indstilling fra fiskeriministeriets eksportudvalg, hvori såvel fiskerne som fiskeeksportørerne og fiskeindustrien er repræsenteret, gennemførtes nærværende lov, hvorefter den nævnte ordning opretholdes til udgangen af 1956.

Loven har følgende ordlyd:

§ 1. Fiskeriministeren kan for at regulere ind- og udførslen af fisk og fiskevarer i overensstemmelse med indgåede handelsaftaler udstede forbud mod indførsel her i landet og udførsel her fra landet af fersk og enhver form for behandlet eller tilberedt fisk, krebs- og skaldyr samt iøvrigt påbyde, at ind- og udførsel af nævnte varer kun må finde sted under iagttagelse af de forskrifter, han i så henseende måtte fastsætte.

§ 2. Overtrædelse af de i medfør af denne lov fastsatte bestemmelser straffes med bøder ikke under 100 kr., i gentagelsestilfælde ikke under 200 kr. Sagerne behandles som politisager. Bødebeløbene indbetales til fiskeriministeriet og anvendes fortrinsvis til omplantning, udsætning af yngel og dygtiggørelse af de erhvervet tilknyttede personer og iøvrigt til andre særlige formål, der tjener til fremme af det danske fiskerierhvervs fællesinteresser. Den nærmere bestemmelse om beløbenes anvendelse træffes af fiskeriministeren i samråd med finansministeren efter forudgående forhandling med fiskerierhvervets hovedorganisationer.

§ 3. Denne lov træder i kraft den 1. januar 1956 og har gyldighed indtil udgangen af året 1956.

Lovforslaget mødte i folketinget — i overensstemmelse med partiernes stilling til sagen i tidligere år — tilslutning fra alle partier med undtagelse af retsforbundet. Det vedtoges uændret med 112 stemmer mod 5.
Partiernes ordførere
Johs. E. Larsen (S), Henry Gideon (V), Hans Baagø-Hansen (KF), A. C. Normann (RV), L. Lynnerup Nielsen (DKP) og Søren Olesen (DR)