Luk

Luk
Luk

Luk

L 39 Lov om ændring af lov om ferskvandsfiskeri.

Af: Fiskeriminister Chr. Christiansen (S)
Samling: 1955-56
Status: Stadfæstet
Lov nr. 184 af 28-06-1956
Ved loven ophæves bestemmelserne i § 1, stk. 11, og § 8 i lov nr. 501 af 19. december 1951 om ferskvandsfiskeri, hvilke bestemmelser indeholdt nogle særregler angående ferskvandsfiskeriet i Sønderjylland.

Som begrundelse herfor anføres i bemærkningerne til lovforslaget:

„I forbindelse med behandlingen på rigsdagen af det forslag til lov om ferskvandsfiskeri, der førte til den nugældende lov nr. 501 af 19. december 1951, fremkom fra sønderjydske rigsdagsrepræsentanters side ønske om, at de i Sønderjylland for ferskvandsfiskeriet gældende særregler, som i lovforslaget var foreslået bibeholdt, søgtes ændret og affattet efter de retningslinier, der var foreslået at skulle gælde for den øvrige del af landet.

Da en undersøgelse af, hvorvidt en sådan ændring burde gennemføres, og hvorledes dette i så fald burde ske, nødvendigvis måtte kræve nogen tid, indvilgede de pågældende rigsdagsmedlemmer dog i at tiltræde forslaget i den foreliggende form under forudsætning af, at det rejste spørgsmål af fiskeriministeriet blev taget op til nærmere undersøgelse.

I overensstemmelse hermed nedsatte fiskeriministeren under 12. juli 1951 et udvalg med den opgave at undersøge, hvorvidt der er anledning til at ændre de i ovennævnte lovs § 1, stk. 11, og § 8 indeholdte særregler angående ferskvandsfiskeriet i Sønderjylland, og i bekræftende fald søge disse særregler erstattet af de for den øvrige del af kongeriget gældende regler.

Det nævnte udvalg har den 10. august 1955 afgivet den samtidig hermed til folketingets medlemmer omdelte betænkning indeholdende forslag til ændring af lov nr. 501 af 19. december 1951 om ferskvandsfiskeri.

Udvalgets forslag er enstemmigt vedtaget, og regeringen har ikke fundet anledning til at fravige indstillingen."

Lovforslaget mødte tilslutning fra alle sider og vedtoges — med en ændring af formel karakter — enstemmigt, efter at et udvalg havde drøftet forskellige spørgsmål vedrørende virkningerne af, at særreglerne for Sønderjylland bortfaldt. Udvalgets betænkning indeholder som bilag genpart af en skrivelse med svar på en række spørgsmål, som udvalget havde stillet fiskeriministeren.
Partiernes ordførere
Jens Bladt (S), Fr. Heick (V), Hans Baagø-Hansen (KF), A. C. Normann (RV) og Villy Fuglsang (DKP)