Luk

Luk
Luk

Luk

L 40 Lov om ændringer i lov om oprettelse af et kreditinstitut for fiskerierhvervet.

Af: Fiskeriminister Chr. Christiansen (S)
Samling: 1955-56
Status: Stadfæstet
Lov nr. 307 af 21-12-1955
I lov nr. 78 af 23. marts 1932 om oprettelse af et kreditinstitut for fiskerierhvervet med senere ændringer, jfr. lovbekendtgørelse nr. 210 af 23. april 1941, bestemmes, at fiskeribankens samlede udlån mod sikkerhed i fartøjer til ingen tid må overstige 15 mill. kr. Denne lånegrænse forhøjes ved nærværende lov til 20 mill. kr.

Lovforslaget var, efter hvad fiskeriministeren anførte ved fremsættelsen, begrundet i „det øgede lånebehov i forbindelse med den almindelige prisstigning, der har fundet sted siden fastsættelsen af den gældende lånegrænse ved loven af 23. marts 1932 om oprettelse af et kreditinstitut for fiskerierhvervet.

Som det fremgår af bemærkningerne til lovforslaget, ligger det totale beløb for fiskeribankens udlån, der i de senere år har været stadig stigende, nu meget nær den fastsatte grænse, og fiskeribanken har som følge heraf måttet stille ydelsen af udlån i bero.

For at muliggøre en fortsat udlånsvirksomhed har fiskeriets hovedorganisationer og fiskeribankens bestyrelse derfor indstillet, at udlånsgrænsen forhøjes som nu foreslået, og at bankens adgang til optagelse af lån tilsvarende forøges.

Lovforslaget mødte i folketinget tilslutning fra alle sider og gennemførtes enstemmigt, idet 1 grønlandsk medlem afholdt sig fra at stemme.

I det udvalg, som havde sagen til behandling, drøftedes betimeligheden af oprettelse af en kreditforening for fiskerierhvervet. Man fandt imidlertid efter indhentede oplysninger ikke, at der for tiden forelå mulighed for at realisere en sådan tanke.
Partiernes ordførere
Johs. E. Larsen (S), Henry Gideon (V), E. Tesdorph (KF), A. C. Normann (RV), L. Lynnerup Nielsen (DKP) og Søren Olesen (DR)