Luk

Luk
Luk

Luk

B 10 Folketingsbeslutning i henhold til grundlovens § 47 angående statsregnskabet for finansåret 1954-55

Af:
Samling: 1956-57 (1. samling)
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Ved beslutningen godkendte folketinget statsregnskabet for 1954-55.

I folketingsudvalgets betænkning hedder det:

„Udvalget har afholdt 5 møder og har indhentet oplysninger om en række forhold. Der er således modtaget oplysninger fra udenrigsministeriet om de nye retningslinjer for de af udenrigsministeriet udsendte repræsentationers regnskabsaflæggelse; fra undervisningsministeriet om nye direktiver med hensyn til autorisation af blæk samt om beløb, der uden pantesikkerhed er udbetalt som forskud på et byggelån til statens og hovedstadskommunernes kursus til studentereksamen; fra ministeriet for offentlige arbejder angående kontrol med inventargenstande på færgeoverfarterne samt statsbanernes overtagelse af rutebiler.

Med hensyn til statsbanernes overtagelse af omnibusruten Hillerød-Roskilde ønsker det konservative folkepartis, venstres og det radikale venstres medlemmer af udvalget at udtale, at man kan slutte sig til den [i statsrevisorernes betænkning] anførte udtalelse fra 2. hovedrevisorat, og henstiller til ministeriet for offentlige arbejder, at statsbanerne ved eventuelle fremtidige køb af bilruter ikke anvender den i dette tilfælde fulgte fremgangsmåde." [Hovedrevisoratet havde kritiseret, at statsbanerne ved overtagelse af en bilrute havde ydet de hidtidige ejere en goodwill ud over betalingen for det materiel, der indgik i handelen].

Ved sagens 1. behandling i folketinget bemærkede Poul Hansen (Svendborg) som ordfører for udvalget vedrørende udtalelsen af et flertal inden for udvalget om statsbanernes overtagelse af omnibusruten Hillerød-Roskilde:

„De socialdemokratiske medlemmer i udvalget har ikke kunnet tilslutte sig denne udtalelse, idet man mener, at lovens betingelser for overtagelse må være overholdt, når overtagelsesvilkårene kan godkendes af landsnævnet for rutebil- og fragtruter. De af hovedrevisoratet kritiserede vilkår er nemlig senere på 'foranledning af landsnævnet ændret, hvilket vi for vor part har taget til efterretning.

Oluf Pedersen (DR) gav udtryk for tilfredshed med, at den omtalte flertalsudtalelse var blevet fremsat i betænkningen.

Foss (KF) mente ikke, at den nye ordning var så meget bedre end den oprindelig aftalte. Han fandt det urimeligt, at statsbanerne skulle kunne yde goodwill ved køb af en bilrute, når man ifølge praksis ikke havde tilladt noget sådant i tilfælde, hvor en privat person var køber.

Godkendelsen af statsregnskabet var enstemmig.