Luk

Luk
Luk

Luk

B 16 Forslag til folketingsbeslutning om at opfordre justitsministeren til at fremsætte forslag til en ny lov om biografvæsenets ordning.

Samling: 1956-57 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Forslaget til folketingsbeslutning havde følgende ordlyd:

„Folketinget opfordrer justitsministeren til inden 1. april 1957 at fremsætte forslag til lov om biografvæsenets ordning, hvorved bevillingssystemet ophæves."

Et tilsvarende forslag fremsattes i det foregående folketingsår [årbog 1955-56, side 630]. Det henvistes — ligesom nærværende forslag — til et udvalg, der ikke nåede til ende med sit arbejde inden samlingens slutning.

Ved fremsættelsen af forslaget gjorde Hanne Budtz (KF) som ordfører for forslagsstillerne gældende, at tiden var inde til at underkaste biografteaterloven en gennemgribende ændring, hvorved bevillingssystemet blev afskaffet.

Ved 1. behandling erklærede justitsministeren sig rede til at overveje en revision af biografteaterloven på grundlag af den revisionsbetænlming, der forelå. Han havde ikke megen sympati for det fremsatte forslag til folketingsbeslutning, men fandt det rigtigst, at man på ny nedsatte et udvalg om sagen, da der var flere af de oplysninger, det forrige udvalg havde anmodet om, som ministeriet endnu ikke havde nået at fremskaffe.

Det udvalg, som nedsattes, afgav ved samlingens slutning en beretning, i hvilken det hedder:

„Udvalget har afholdt 4 møder, hvori man har drøftet det fremsatte forslag og det materiale, der er fremkommet som svar på en række spørgsmål stillet af udvalget. Da en del spørgsmål imidlertid endnu ikke er blevet besvaret, har udvalget ikke været i stand til at afslutte sit arbejde."
Partiernes ordførere
Ib Kolbjørn (S), Henry Christensen (V), Hanne Budtz (KF), Oluf Steen (RV), Alvilda Larsen (DKP) og J. M. Pedersen (DR)