Luk

Luk
Luk

Luk

L 71 Lov om ændring i lov om folketingets ombudsmand.

Af: Justitsminister Hans Erling Hækkerup (S)
Samling: 1956-57 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 71 af 29-03-1957
Ved loven udskydes fristen for fremsættelse af lovforslag til revision af ombudsmandsloven fra folketingsåret 1956-57 til folketingsåret 1957-58.

Som begrundelse herfor anføres i bemærkningerne til det af justitsministeren fremsatte lovforslag:

„Folketingets ombudsmand har først kunnet påbegynde sin virksomhed den 1. april 1955, og den tid, der siden er forløbet, er efter justitsministeriets opfattelse for kort til, at erfaringerne herfra kan danne grundlag for en revision af loven.

Folketingets ombudsmand har over for justitsministeriet erklæret, at de hidtil indvundne erfaringer ikke giver ham grundlag for at foreslå ændringer i de ombudsmanden ved loven tillagte beføjelser, men at der kan blive tale om på et senere tidspunkt at overveje spørgsmålet om afgrænsningen af virksomhedsområdet i forhold til kommunale myndigheder og dommerfuldmægtige.

Folketingets ombudsmandsudvalg har udtalt, at udvalget ville finde det mest hensigtsmæssigt, at revisionsfristen ved en lovændring blev udskudt 1 år.

I overensstemmelse hermed foreslås § 15 ændret, således at loven skal optages til revision senest i folketingsåret 1957-58."

Ved fremsættelsen af lovforslaget oplyste justitsministeren, at justitsministeriet havde anmodet indenrigsministeriet om at indhente erklæringer fra de kommunale organisationer om, hvorvidt ombudsmandsloven bør ændres således, at ombudsmanden får indseende med den kommunale forvaltning. Endvidere ville justitsministeriet tage dommerfuldmægtigenes stilling op til nærmere overvejelse i forbindelse med spørgsmålet om, hvorvidt der er grund til at søge den særlige klagerets kompetence udvidet — et spørgsmål, der for tiden var under behandling i ministeriet.

Lovforslaget vedtoges uændret og enstemmigt.
Partiernes ordførere
Edel Saunte (S), Vagn Bro (V), C. Rasting (KF), Bertel Dahlgaard (RV) og Aksel Larsen (DKP)