Luk

Luk
Luk

Luk

L 67 Lov om ændring i lov om folkeforsikring.

Af: Socialminister Julius Bomholt (S)
Samling: 1958-59
Status: Stadfæstet
Lov nr. 98 af 25-03-1959
De i loven indeholdte ændringer i folkeforsikringsloven er hovedsagelig af redaktionel karakter og en konsekvens af den nedenfor under nr. 80 omtalte lov om pension og hjælp til enker m. fl.

Henvisninger til sidstnævnte lov indsættes således i folkeforsikringslovens §§ 15 og 41, mens der i § 40, stk. 5 (om børnetillæg), indsættes en henvisning til forsorgslovens kap. XV som følge af den dér (i § 218 A) optagne bestemmelse om udenlandske bidragsdokumenter.

På et enkelt punkt er der tale om en mindre realitetsændring, nemlig i folkeforsikringslovens § 18, stk. 1, nr. 3, 5. punktum. Efter den hidtidige bestemmelse kunne invalide- og folkepensionister ikke oppebære mere end 1 kr. daglig i pengehjælp fra sygekassen og højst i 13 uger i løbet af et tidsrum af 12 måneder. Denne for pensionister gældende undtagelsesregel må ses på baggrund af, at invalide- og folkepensionen er fastsat således, at pensionen anses at svare til fuld forsørgelse. Men dette synspunkt gælder ikke for personer, der alene får folkepensionens mindstebeløb, hvorfor det nu fastsættes, at kun sådanne folkepensionister, som modtager indtægtsbestemt folkepension, fremtidig skal være omfattet af reglen om nedsat daglig pengehjælp. I øvrigt er paragraffen ændret som følge af loven om pension og hjælp til enker m. fl.

Lovforslaget, der behandledes sammen med den nedenfor under nr. 78 omtalte sag, gennemførtes med en ændring af mindre væsentlig betydning og vedtoges enstemmigt ved 3. behandling.
Partiernes ordførere
Kaj Andresen (S), Søren Andersen (V), Erna Sørensen (KF), Else Zeuthen (RV), Ayoë Kate Herbøl (DR) og Ragnhild Andersen (DKP)