Luk

Luk
Luk

Luk

L 84 Lov om ændring i loven om handel med samt tilvirkning og besiddelse af våben m. v.

Af: Justitsminister Hans Erling Hækkerup (S)
Samling: 1960-61 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 80 af 25-03-1961
Ved loven gives der lov nr. 398 af 12. juli 1946 om handel med samt tilvirkning og besiddelse af våben m. v. en tilføjelse ved indføjelse af følgende nye bestemmelse som § 6 a:

„Justitsministeren kan fastsætte bestemmelser, hvorefter personer, der indrejser til landet for at deltage i jagt eller skydekonkurrence, eller som udrejser herfra med sådant formål, uden tilladelse kan medføre jagt- og konkurrencevåben samt ammunition hertil."

Lovforslaget begrundedes ved fremsættelsen således af justitsministeren:

„Efter den gældende ordning er det som hovedregel forbudt at indføre, besidde eller udføre skydevåben uden justitsministerens tilladelse; udførselsforbudet gælder dog ikke med hensyn til jagtvåben.

Som Nordisk Samfærdselskomité har peget på i en indstilling til de nordiske landes regeringer, virker denne ordning unødigt omstændelig og besværlig i tilfælde, hvor personer indrejser til landet for at deltage i jagt eller skydekonkurrence eller udrejser herfra med et af disse formål. Med hensyn til sådanne tilfælde vil der efter forslaget kunne fastsættes bestemmelser, hvorefter de rejsende uden tilladelse kan medføre jagt- og konkurrencevåben med tilhørende ammunition.

Selv om lovforslaget ikke er begrænset til rejser mellem Danmark og de øvrige nordiske lande, er det dog i første række det internordiske rejsesamkvem, forslaget har for øje.

Jeg skal tilføje, at de administrative bestemmelser, der er nødvendige til den foreslåede lovbestemmelses gennemførelse, agtes udfærdiget snarest muligt efter lovforslagets eventuelle vedtagelse." Lovforslaget fik i folketinget en velvillig modtagelse fra alle sider. Det vedtoges uændret og enstemmigt.
Partiernes ordførere
Victor Gram (S), Helga Pedersen (V), Einar Foss (KF), Herluf Rasmussen (SF), Helge Larsen (RV) og Iver Poulsen (U)