Luk

Luk
Luk

Luk

L 99 Forslag til lov om ændring i lov om valg til folketinget.

(Om ændringer i valgkredsfortegnelsen m. v.).

Af: Indenrigsminister Hans Knudsen (S)
Samling: 1960-61 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Lovforslaget, der indeholdt forslag om ændringer i valglovens valgkredsfortegnelse, om adgang til stemmeafgivning for sygehuspatienter samt om en række andre ændringer af mere teknisk karakter, udgjorde en del af det af indenrigsministeren den 13. januar 1961 fremsatte lovforslag, hvoraf den resterende del udskiltes og vedtoges som en særlig lov om ændring i valgretsbetingelserne m. v. (se ovenfor under nr. 43).

Under udvalgsbehandlingen af det oprindeligt fremsatte lovforslag opnåedes enighed om at udskyde drøftelsen af de foreslåede ændringer i valgkredsfortegnelsen, indtil der har været lejlighed til at tage stilling til spørgsmålet om en videregående ændring i valgloven med det formål at afskaffe tillægsmandatsystemet.

Et flertal inden for udvalget bestående af socialdemokratiets, det radikale venstres og socialistisk folkepartis medlemmer foreslog derfor i betænkningen over det oprindelige lovforslag, at dette skulle deles i to lovforslag, og at den del, der omhandlede valgretsbetingelserne, skulle gennemføres, mens behandlingen af den del, der bl. a. vedrørte de foreslåede ændringer i valgkredsfortegnelsen, skulle standses og denne del af lovforslaget vises tilbage til udvalget, der så skulle kunne fortsætte sit arbejde hermed efter vedtagelsen af den øvrige del af lovforslaget.

Udsondringen af de foreslåede bestemmelser vedrørende valgkredsfortegnelsen m. v. vedtoges ved 2. behandling i folketinget uden afstemning.

Det herefter til udvalget tilbageviste lovforslag opnåede ikke at blive færdigbehandlet inden folketingsårets afslutning.
Partiernes ordførere
Holger Eriksen (S), Per Hækkerup (S), Harald Nielsen (V), Poul Sørensen (KF), Aksel Larsen (SF), Hilmar Baunsgaard (RV) og Iver Poulsen (U)