Luk

Luk
Luk

Luk

L 83 Lov om ændring i lov om den offentlige sygeforsikring.

(Begravelseshjælp på Færøerne).

Af: Socialminister Kaj Bundvad (S)
Samling: 1961-62
Status: Stadfæstet
Lov nr. 362 af 20-12-1961
Ved loven bestemmes, at de i lov nr. 239 af 10. juni 1960 om den offentlige sygeforsikring indeholdte regler om begravelseshjælp ved kgl. anordning kan sættes i kraft på Færøerne med de afvigelser, som øernes særlige forhold tilsiger.

Som begrundelse herfor anførte socialministeren ved fremsættelsen af lovforslaget:

„Baggrunden for lovforslaget er et færøsk ønske om, at den hidtidige sygekasseordning nu må blive suppleret med begravelseshjælp efter tilsvarende regler som dem, der siden 1954 har været gældende i det øvrige land.

Det færøske lagting har derfor vedtaget sådanne nye regler.

Rent lovteknisk findes de gældende regler om de færøske sygekasser i en kgl. anordning af 21. februar 1930. Da der alene er tale om en tilføjelse til disse regler og ikke om at gennemføre en helt ny sygekasseordning, går det nu fremsatte lovforslag ud på, at sygeforsikringslovens regler om begravelseshjælp skal kunne sættes i kraft på Færøerne ved en kgl. anordning med de afvigelser, som øernes særlige forhold tilsiger. En sådan afvigelse vil forekomme med hensyn til hjælpens størrelse, idet denne skal reguleres efter omkostningsniveauet på Færøerne; for tiden vil hjælpen derfor udgøre 400 kr. årlig, medens sygeforsikringslovens hjælp udgør 550 kr. årlig.

Ligesom i den øvrige del af landet skal udgifterne udlignes mellem de enkelte kasser, og der skal ikke ydes noget statstilskud til denne hjælp.

Lovforslaget vedtoges uændret og enstemmigt uden forudgående udvalgsbehandling.
Partiernes ordførere
Johan Nielsen (S), Johan Poulsen (V), Hanne Budtz (KF), Chr. Zastrau (SF), Else-Merete Ross (RV) og I. A. Rimstad (U)