Luk

Luk
Luk

Luk

L 29 Lov om ændringer i sportelreglement for rettens betjente på Færøerne.

Af: Finansminister Hans Knudsen (S)
Samling: 1962-63
Status: Stadfæstet
Lov nr. 363 af 30-03-1963
Loven har følgende indhold:

§ 1. Fra det tidspunkt, da den af Færøernes lagting vedtagne lov om tinglysning træder i kraft, ophæves § 30 i sportelreglement for rettens betjente på Færøerne af 30. marts 1836.

For så vidt angår tinglysning af rettigheder over fast ejendom, ophæves bestemmelsen dog først fra det tidspunkt, da lagtingsloven om tinglysning træder i kraft i de enkelte matrikuleringsområder, jfr. lagtingslovens § 54, stk. 2 og 3.

§ 2., De i kapitel 2 i den af Færøernes lagting vedtagne lov om matrikulering og udstykning m. m. omhandlede retssager er fritaget for afgifter i første instans.

Ved fremsættelsen af lovforslaget anførte finansministeren:

„Færøernes lagting har i maj måned 1962 vedtaget en lov om tinglysning og en lov om matrikulering og udstykning m. m., og der er tidligere for det høje ting fremsat et lovforslag vedrørende statskassens ansvar for tinglysning på Færøerne.

Ved nærværende lovforslag tilsigtes alene visse ændringer i de bestående afgiftsregler foranlediget af de nævnte færøske love.

Efter lovforslagets § 1 bortfalder en særlig afgift i forbindelse med tinglæsning af dokumenter, der ikke lader sig forene med det nye tinglysningssystem, og ved § 2 indrømmes afgiftsfrihed for visse retssager, der skal anlægges i forbindelse med matrikuleringen på Færøerne, og hvor man i tidligere lignende tilfælde har tilvejebragt hjemmel for afgiftsfrihed.

Begge bestemmelser har meget ringe fiskal betydning....."

Lovforslaget vedtoges uændret og enstemmigt uden at have været undergivet udvalgsbehandling.
Partiernes ordførere
Wilhelm Dupont (S), Ib Germain Thyregod (V), Hanne Budtz (KF), Else-Merete Ross (RV) og Axel Grøndahl (U)