Luk

Luk
Luk

Luk

L 35 Lov om ændring i lov om tipning.

Af: Finansminister Poul Hansen (Kalundborg) (S)
Samling: 1963-64 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 183 af 04-06-1964
Lovforslaget havde ved fremsættelsen en noget anden affattelse end ved dets færdigbehandling, idet der i folketinget blev føjet flere nye bestemmelser til de oprindeligt foreslåede.

I det oprindeligt fremsatte lovforslag foresloges alene en forhøjelse til 400.000 kr. af det beløb på 200.000 kr., der hidtil årligt er blevet tildelt „Dansk Boldspil-Union" til fremme af børne- og ungdomsarbejdet inden for unionen.

I den endelige udformning af loven er denne forhøjelse af tilskuddet til „Dansk Boldspil-Union" blevet kombineret med en bestemmelse om, at den del af beløbet, der ligger over 200.000 kr., nedsættes tilsvarende, såfremt tipsoverskuddet (mod forventning) falder under 10 mill. kr.

Yderligere blev der under lovforslagets behandling i folketinget indføjet en bestemmelse om, at spørgsmålet om tipsmidlernes anvendelse skal optages til revision i folketingsåret 1965-66. Baggrunden herfor var, at der fra næsten alle sider blev givet udtryk for, at den hidtidige lovgivning om tipsmidlernes fordeling var utilfredsstillende.

Af betænkningen fra det udvalg, der behandlede lovforslaget, fremgår, at man ud over de foran nævnte ændringsforslag tillige har drøftet, om der i loven burde indføjes en bestemmelse om, at der skal tilfalde Dansk Firmaidræts Forbund en bestemt andel af tipsmidlerne.

Herom anføres i betænkningen fra udvalget:

„Dette idrætsforbund har hidtil modtaget et årligt tilskud af den del af tipsmidlerne, der uddeles af indenrigsministeren; i de senere år har tilskuddet andraget 60.000 kr.

Der er i udvalget enighed om, at tilskuddet til dette idrætsforbund ved stigende overskud bør forhøjes, og indenrigsministeren har — under forudsætning af, at det beløb, der fordeles af indenrigsministeriet, øges — erklæret sig indforstået med at søge tilskuddet til forbundet hævet, dog således at en eventuel forøgelse af tilskuddet ikke kan udgøre mere end halvdelen af det beløb, hvormed indenrigsministeriets andel stiger i forhold til andelens nuværende størrelse, og således at forbundets tilskud af tipsmidlerne maksimalt kan udgøre 200.000 kr.

Udvalget er herefter af den formening, at der er sikret firmaidrætsforbundet en rimelig andel af tipsmidlerne, og har derfor ikke ment det påkrævet, at der i loven om tipning indføjes en særlig bestemmelse om firmaidrætsforbundets andel af tipsmidlerne."

Lovforslaget fik i folketinget tilslutning fra samtlige ordførere og vedtoges med de foreslåede ændringer enstemmigt ved 3. behandling.
Partiernes ordførere
Edvin Boye Hansen (S), Ib Germain Thyregod (V), Erik Ninn-Hansen (KF), Herluf Rasmussen (SF), J. Skræppenborg-Nielsen (SF), Axel Sørensen (RV) og I. A. Rimstad (U)