Luk

Luk
Luk

Luk

L 72 Lov om ændring i lov om midlertidigt tillæg til visse ydelser i henhold til ulykkesforsikringsloven, loven om invaliderente m. v. til tilskadekomne militære værnepligtige samt loven om invalideforsørgelse.

(Om pristalsregulering).

Af: Socialminister Kaj Bundvad (S)
Samling: 1963-64 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 402 af 18-12-1963
Lovforslaget gennemførtes i folketinget sammen med den under nr. 68 omtalte lov om ændring i lov om forsikring mod følger af ulykkestilfælde, hvortil der henvises, samt en række andre lovforslag af tilsvarende karakter.

Ved lov nr. 180 af 20. maj 1952 om midlertidigt tillæg til visse ydelser i henhold til ulykkesforsikringsloven, loven om invaliderente m. v. til tilskadekomne militære værnepligtige samt loven om invalideforsørgelse gennemførtes en forhøjelse på 25 pct. af renteerstatninger i henhold til de nævnte love i anledning af ulykkestilfælde indtruffet før 1. april 1947. Ved en række senere love er gennemført yderligere forhøjelser begrundet med den i henholdsvis ulykkesforsikringsloven og militærinvalideloven hjemlede automatiske pristalsregulering.

De ovennævnte automatiske pristalsregulerede ydelser vil efter de samtidigt gennemførte forslag til love om ændring i lov om forsikring mod følger af ulykkestilfælde og lov om erstatning til tilskadekomne værnepligtige m. fl. blive reguleret på grundlag af reguleringspristallet med virkning fra 1. april 1964.

Som følge heraf er det fundet rimeligt at lade de i nærværende lov omhandlede renteerstatninger undergive samme automatiske regulering.

Loven indeholder de hertil nødvendige ændringer, men tilsigter ikke at give modtagerne forhøjede ydelser.

Lovforslaget vedtoges ved tredje behandling uændret og enstemmigt.
Partiernes ordførere
P. Ditlevsen (S), Jacob Sørensen (V), Jørgen Jensen (KF), Chr. Madsen (SF), Jens Peter Jensen (RV) og Iver Poulsen (U)