Luk

Luk
Luk

Luk

L 147 Forslag til lov om midlertidig forhøjelse af afgift af gevinster i Klasselotteriet, gevinster ved lotterispil m. v. samt tipning.

Af: Finansminister Poul Hansen (Kalundborg) (S)
Samling: 1964-65
Status: Bortfaldet
Lovforslaget tilsigtede en midlertidig skærpelse af beskatningen af gevinster i Klasselotteriet, Landbrugslotteriet, Varelotteriet, alle andre lotteriforanstaltninger m. v., der omfattes af afgiftspligten i henhold til loven om afgift af gevinster ved lotterispil af 27. januar 1956, samt af gevinster i fodboldtipningen, jfr. § 6 i lov om tipning (se lovbekendtgørelse nr. 171 af 18. juni 1956). Gevinstafgiften foresloges for finansåret 1965-66 forhøjet fra 15 pct. af den del af gevinstbeløbet, der overstiger 200 kr., til 25 pct. af den del af gevinstbeløbet, der overstiger 200 kr.

For Klasselotteriet, Landbrugslotteriet og Varelotteriet foresloges forhøjelsen af tekniske grunde først gennemført med virkning fra den 1. oktober 1965, og den ville således kun få virkning et halvt år. For at forhøjelsen ikke skulle være til skade for de af de øvrige lotterier, hvor trækningen først ville finde sted efter lovens ikrafttræden, men hvor der allerede før lovens ikrafttræden var truffet dispositioner med hensyn til anskaffelse af gevinster, var det foreslået, at afgiftsforhøjelsen for de lotterier, der foranstaltes i henhold til en i medfør af lov af 6. marts 1869 udfærdiget tilladelse, kun skulle gælde for de lotterier, hvortil tilladelsen blev meddelt i tidsrummet fra lovens ikrafttræden til den 31. marts 1966.

Lovforslaget fremsattes og behandledes i folketinget sammen med forslag til lov om afgift ved ejerskifte af brugte motorkøretøjer m. fl. lovforslag, og der henvises med hensyn til baggrunden for lovforslaget og dettes 1. behandling i folketinget til omtalen heraf ovenfor under nr. 32.

Efter 1. behandling henvistes lovforslaget til udvalgsbehandling sammen med de nævnte lovforslag. Udvalget afgav imidlertid ikke betænkning over lovforslaget.
Partiernes ordførere
Egon Jensen (S), Poul Møller (KF), Henry Christensen (V), Morten Lange (SF), Aksel Larsen (SF), Hilmar Baunsgaard (RV) og I. A. Rimstad (U)