Luk

Luk
Luk

Luk

L 77 Lov om ændring i lov om pension og hjælp til enker m. fl.

(Om pensionstillæg).

Af: Socialminister Kaj Bundvad (S)
Samling: 1964-65
Status: Stadfæstet
Lov nr. 115 af 02-04-1965
Loven ændrer bestemmelsen i lov om pension og hjælp til enker m. fl., jfr. lovbekendtgørelse nr. 268 af 26. august 1964 § 3, stk. 4, således, at den del af pensionstillægget, der svarer til sygekassekontingentet, fremtidig udbetales med det til enhver tid gældende sygekassekontingent, mens der tidligere skulle regnes med kontingentet pr. 1. januar.

Den nævnte ændring svarer til en ændring, der er gennemført med hensyn til pensionstillægget til invalide- og folkepensionister, jfr. lov om ændring i lov om invalide- og folkepension (se den ovenfor under nr. 74 omtalte sag).

Endvidere indeholder loven en ændring af enkepensionslovens § 15, stk. 3, hvorefter et beløb svarende til pensionstillægget til enkepensionister — bortset fra medlemsbidraget til sygekasse — kan indgå i det grundbeløb, af hvilket størrelsen af underholdshjælpen til enker beregnes. Den sidstnævnte ændring, der indsattes under lovforslagets behandling i folketinget, svarer til en ændring, som er foretaget i størrelsen af underholdshjælpen efter forsorgsloven.

Lovforslaget fremsattes og behandledes i folketinget sammen med det nævnte forslag til lov om ændring i lov om invalide- og folkepension. Det gav under behandlingen ikke anledning til særlige bemærkninger og vedtoges med den nævnte ændring enstemmigt.
Partiernes ordførere
Niels Mørk (S), Søren Andersen (V), Asger Jensen (KF), Gunhild Due (SF), Grethe Philip (RV) og Ejnar Bækgaard (U)