Luk

Luk
Luk

Luk

L 22 Lov om ændring af visse regler om opkrævning m. v. af skatter og afgifter af fast ejendom.

Af: Finansminister Henry Grünbaum ()
Samling: 1965-66
Status: Stadfæstet
Lov nr. 26 af 28-01-1966
Loven går ud på at gennemføre følgende ændringer i lov nr. 124 af 20. april 1926 om ændring i amtstueforordningen af 8. juli 1840 vedrørende opkrævning m. v. af skatter og afgifter af fast ejendom:

1. Forfaldstiden for de to årlige skatteterminer skal fremtidig være henholdsvis den 10. juni og den 10. december (hidtil henholdsvis 1. april og 1. oktober).

2. Af beløb, der ikke er indbetalt senest henholdsvis 10. juli og 10. januar (hidtil henholdsvis 31. juni og 31. december), skal erlægges rente 1/2 pct. månedlig for hver påbegyndt måned regnet fra henholdsvis den 10. juni og den 10. december (hidtil henholdsvis 1. april og 1. oktober). Som følge af disse ændringer vil udsendelsen af skatteindbetalingskortene, der hidtil er sket i de sidste dage af henholdsvis juni og december, fremtidig ske i det sidste par dage før 10. juni og 10. december.

3. De ikke indbetalte beløb + renter inddrives ved udpantning i henhold til restancelister, der udfærdiges efter henholdsvis 10. juli og 10. januar (hidtil efter udgangen af henholdsvis juni og december måned).

4. Restancelisterne skal være fogden i hænde senest henholdsvis 10. august og 10. februar (hidtil inden udgangen af henholdsvis juli og januar måned).

5. Der sker en ajourføring af nogle satser på 2 og 1 kr., der ikke har været reguleret i 40 år, til 10 kr.

Loven var led i en række ændringer af ejendomsbeskatningen, jfr. lov om ejendomsskyld til staten og lov om ændring i lov om vurdering og beskatning til staten af faste ejendomme, lov om den amtskommunale beskatning og lov om ændring af lov om beskatning til kommunerne af faste ejendomme. Bortset fra en enkelt teknisk ændring svarer loven til et lovforslag, der var indeholdt i en betænkning, afgivet af et af finansministeren nedsat udvalg vedrørende forenkling af ejendomsbeskatningen m. v. (betænkning nr. 399-1965).

Da der i lov om ændring af lov om beskatning til kommunerne af faste ejendomme nu er gennemført selvstændige skatteopkrævningsregler (svarende til de her nævnte), som også gælder de amtskommunale ejendomsskatter, og gennem en henvisning i loven om ejendomsskyld til staten også statsejendomsskylden, er den her omhandlede lov gennemført for at sikre, at også de forskellige andre afgifter, amtstuerne opkræver — f. eks. tiendebankydelser, renter af kongelige penge, brandkontingent til den almindelige brandforsikring — bliver omfattet af disse opkrævningsregler.

Lovforslaget henvistes efter 1. behandling til samme udvalg som de øvrige foran nævnte lovforslag vedrørende ejendomsbeskatningen. I betænkningen stilledes af finansministeren med udvalgets tilslutning forskellige ændringsforslag, hvorved navnlig det oprindelige lovforslags forfaldsterminer 1. juni og 1. december foresloges ændret til henholdsvis 10. juni og 10. december. Ændringsforslagene vedtoges ved 2. behandling, og efter fornyet udvalgsbehandling vedtoges lovforslaget ved 3. behandling enstemmigt.
Partiernes ordførere
Ove Hansen (S), P. B. Thisted Knudsen (V), H. C. Toft (KF), Poul Dam (SF), A. C. Normann (RV), Johan Asmussen (U) og Niels Westerby (LC)