Luk

Luk
Luk

Luk

L 6 Lov om ændring i lov om folketingsvalg i Grønland.

Af: Minister for Grønland Carl P. Jensen (S)
Samling: 1965-66
Status: Stadfæstet
Lov nr. 116 af 30-03-1966
Ved lov nr. 198 af 4. juni 1964 gennemførtes med virkning fra 1. januar 1965 en række ændringer i reglerne om udarbejdelse af valglister, således at der i Grønland som i det øvrige rige udarbejdes årlige valglister (hovedliste, tillægsliste, tilflytterliste) over de til folketingsvalg stemmeberettigede personer. Ved nærværende lov er foretaget en udbygning af disse regler i overensstemmelse med de ved lov nr. 364 af 18. december 1964 gennemførte ændringer i den danske folketingsvalglov, ligesom man har foretaget visse ændringer i reglerne af systematisk art.

Endvidere er gennemført en bestemmelse, hvorefter ministeren for Grønland bemyndiges til at foretage ændringer i den til loven knyttede fortegnelse over valgkredsene i de enkelte kommuner.

Endelig indeholder loven bestemmelser, hvorefter der gives vælgere, som vil være fraværende fra afstemningsstedet på valgdagen, adgang til at stemme pr. brev til den kommune, hvor de er optaget på valglisten. Reglerne herom er i det væsentlige udformet i overensstemmelse med de i den danske folketingsvalglov fastsatte regler, dog således at der på visse punkter er foretaget en forenkling i forhold til den danske ordning.

Lovforslaget gennemførtes uden udvalgsbehandling og vedtoges enstemmigt ved 3. behandling.
Partiernes ordførere
Holger Eriksen (S), Harald Nielsen (V), Poul Sørensen (KF), Holger Vivike (SF), Jacob Kirkegaard (RV), Nikolaj Rosing (UFG) og Iver Poulsen (U)