Luk

Luk
Luk

Luk

L 9 Normeringslov for Grønland for finansåret 1966-67.

Af: Minister for Grønland Carl P. Jensen (S)
Samling: 1965-66
Status: Stadfæstet
Lov nr. B 84 af 14-04-1966
Som følge af, at alle statstjenestemandsstillinger i Grønland nu er normeret i lov nr. 168 af 27. maj 1964 om statens tjenestemænd i Grønland, blev der i foråret 1965 for første gang gennemført en særlig normeringslov for Grønland, og nærværende lov er affattet efter ganske tilsvarende retningslinjer. Det har således på ny været nødvendigt i vidt omfang at medtage forslag, som er medtaget på det ordinære normeringslovforslag, idet en betragtelig del af tjenestemændene i Grønland har haft mulighed for at vælge, hvorvidt de ville ind under den grønlandske tjenestemandslovs bestemmelser eller fortsat være undergivet bestemmelserne i lønningslovene af 1958.

I medfør af § 40, stk. 3, i lov om statens tjenestemænd i Grønland omfatter den foreliggende normeringslov desuden visse af de almindelige embedsreguleringer, som kun kan gennemføres hvert 4. år, men på enkelte områder er der regnet med personaleudvidelser. Det gælder således for televæsenets vedkommende, hvor den stigende trafik og udvidet sikkerhedstjeneste for skibe og flyvemaskiner har medført behov for ansættelse af radiokontrollører, samt for kæmnerinstitutionerne, hvor de senere års almindelige kraftige vækst i såvel de statslige som de kommunale administrative opgaver har medført behov for øget kvalificeret bistand. Tillige oprettes der en stilling for en instruktionssygeplejerske til undervisningen af de grønlandske fødselshjælperskeelever, og for den kgl. grønlandske handels vedkommende oprettes der 6 stillinger som postassistent for elever, som Grønlands postvæsen på grund af den foregående stærke udvikling inden for postvæsenet i Grønland har fundet det påkrævet at uddanne. Endelig oprettes der på justitsministeriets foranledning yderligere 7 politibetjentstillinger, hvilket man har fundet nødvendigt af hensyn til den forsvarlige løsning af politiets opgaver i Grønland.

Lovforslaget havde inden fremsættelsen været forelagt lønningsrådet og var udarbejdet i overensstemmelse med rådets udtalelser. Dets gennemførelse vil medføre en merudgift på omkring 390.000 kr., hvoraf ca. 140.000 kr. vedrører politiet i Grønland.

Lovforslaget mødte i folketinget tilslutning fra alle sider. Det gennemførtes uændret og enstemmigt.
Partiernes ordførere
Holger Eriksen (S), Henry Christensen (V), Jørgen Langkilde (KF), Erik Sigsgaard (SF), Svend Haugaard (RV) og Ejnar Bækgaard (U)