Luk

Luk
Luk

Luk

L 90 Lov om ændring i vekselloven.

Af: Handelsminister Lars P. Jensen (S)
Samling: 1965-66
Status: Stadfæstet
Lov nr. 411 af 30-11-1965
Ved loven gives der § 72, stk. 3, i veksellov nr. 68 af 23. marts 1932 følgende affattelse:

„Lørdage samt grundlovsdagen den 5. juni bliver at ligestille med de lovbestemte helligdage, for så vidt angår vekselretlige handlingers foretagelse."

Loven trådte i kraft den 1. december 1965.

Den ændrede bestemmelse har betydning i forbindelse med de regler i vekselloven, der fastsætter frister for foretagelse af vekselretlige handlinger, og ved ændringen sidestilles ved beregningen af fristerne lørdage med helligdage for at afskære retlig tvivl f. eks. med hensyn til, om en veksel er betalt rettidigt.

Lovforslaget fremsattes og behandledes i folketinget sammen med forslag til lov om ændring i checkloven, forslag til lov om ændring i gældsbrevsloven og forslag til lov om ændring i købeloven. Baggrunden for lovforslagene var de ændrede åbningstider for en række banker og sparekasser samt advokat- og vekselererkontorer. Ved 1. behandling i folketinget gav samtlige ordførere tilslutning til lovforslagene, og Johan Asmussen (Uafh) henledte i forbindelse hermed opmærksomheden på et parallelt problem i lejeloven med hensyn til fristen for rettidig betaling af leje.

Lovforslagene underkastedes ikke udvalgsbehandling, og ved 3. behandling vedtoges det her omhandlede lovforslag uden ændringer enstemmigt med 122 stemmer, idet 1 medlem undlod at stemme.
Partiernes ordførere
Poul Dalsager (S), Jens Frandsen (V), Svend Aage Fanger (KF), Poul Dam (SF), Jens Peter Jensen (RV) og Johan Asmussen (U)