Luk

Luk
Luk

Luk

L 1 Forslag til lov om skolevæsenet i Grønland.

Af: Minister for Grønland Carl P. Jensen (S)
Samling: 1966-67 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Lovforslaget var bortset fra ændringer af rent redaktionel karakter enslydende med et i folketingsåret 1965-66 fremsat lovforslag. Om forslagets indhold henvises til årbogen 1965-66 side 399-402.

Lovforslaget fik ved 1. behandling på ny en gennemgående velvillig modtagelse, idet dog begge de grønlandske folketingsmænd og nogle af partiernes ordførere udtrykte betænkeligheder ved visse af lovforslagets bestemmelser, herunder især bestemmelserne om det grønlandske sprogs placering i skolen.

Det blev under debatten fremhævet som værdifuldt, at de medlemmer af udvalget, der behandlede det i folketingsåret 1965-66 fremsatte lovforslag, og som ikke tidligere havde været i Grønland, gennem en rejse i Grønland arrangeret af ministeriet for Grønland havde fået lejlighed til ved selvsyn at gøre sig nærmere bekendt med den grønlandske skoles mange problemer.

Efter 1. behandling henvistes lovforslaget til et udvalg, der ikke nåede at afgive betænkning inden samlingens slutning.
Partiernes ordførere
Wilhelm Dupont (S), A. Fuglsang-Damgaard (KF), Holger Hansen (V), Holger Vivike (SF), Jacob Kirkegaard (RV) og Børge Diderichsen (LC)