Luk

Luk
Luk

Luk

L 51 Forslag til lov om ændringer i lov om skibes bemanding.

Af: Handelsminister Tyge Dahlgaard ()
Samling: 1966-67 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Lovforslaget var i det hele enslydende med det tilsvarende forslag, som fremsattes af handelsminister Lars P. Jensen den 11. marts 1966, og som ikke blev færdigbehandlet i folketingsåret 1965-66. Om lovforslagets indhold og begrundelsen for det henvises derfor til den udførlige omtale i folketingsårbogen 1965-66 side 478 ff.

Her skal blot kort nævnes, at lovforslaget i hovedsagen indeholdt de som følge af det samtidig fremsatte lovforslag om søfartsuddannelse (se nærmest foregående sag) nødvendiggjorte ændringer i bemandingsloven.

Ved 1. behandlingen kunne ordførerne henvise til de tidligere afgivne udtalelser om lovforslaget, idet dog flere af forslagets bestemmelser på ny gav anledning til nogen diskussion. Dette gjaldt bl. a. den bestemmelse, hvorefter det gældende krav om gennemgået sømandsskole før første udmønstring fra dansk havn skulle udvides til fremtidig også at gælde for udmønstring fra nordeuropæiske havne.

Denne udvidelse nærede såvel Jens Peter Jensen (Sorø amt) (V) som Erik Østergaard (Uafh) betænkeligheder ved. Ligeledes var spørgsmålet om den foreslåede aldersgrænse på 25 år for udmønstring af hovmestre påny fremme i debatten.

Det udvalg, hvortil lovforslaget henvistes, nåede ikke at afgive betænkning, inden folketingsvalget blev udskrevet.
Partiernes ordførere
Hans Pihl (S), Jens Peter Jensen (V), J. Hindkjær Pedersen (KF), Holger Vivike (SF), Jens Peter Jensen (RV) og Erik Østergaard (U)