Luk

Luk
Luk

Luk

L 136 Lov om ændring af lov om Danmarks lærerhøjskole.

Af: Undervisningsminister K. B. Andersen (S)
Samling: 1966-67 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 60 af 15-03-1967
I § 3 i lov nr. 201 af 4. juni 1965 var det fastsat, at loven skulle optages til revision i folketingsåret 1966-67.

Ved nærværende lov udskydes denne revision til folketingsåret 1967-68.

Ved den nævnte lov af 4. juni 1965 blev der med henblik på etablering af kursusvirksomhed i provinsen tilvejebragt hjemmel for oprettelse af afdelinger af Danmarks lærerhøjskole i Odense, Ålborg og Århus.

I det oprindeligt fremsatte forslag til loven var det anført, at der skulle oprettes indtil 8 afdelinger, hvoraf de 3 første skulle placeres i henholdsvis Odense, Ålborg og Århus, medens placeringen af de øvrige nøje skulle overvejes, bl. a. i planlægningsrådet for de højere uddannelser.

Efter at lovforslaget havde været underkastet udvalgsbehandling i folketinget, begrænsedes lovforslaget til de tre afdelinger i Odense, Ålborg og Århus, idet det samtidig bestemtes, at loven skulle forelægges folketinget til revision i folketingsåret 1966-67 med henblik på en samlet stillingtagen til placering af de øvrige afdelinger.

Loven trådte i kraft den 1. juli 1965, men etableringen af afdelingerne måtte afvente oprettelse af 3 stillinger som ledere af afdelingerne. Forhandlingerne om disse afdelingsinspektørstillinger kunne først afsluttes i foråret 1966. Afdelingsinspektørerne har derfor først fra undervisningsåret 1966-67 kunnet varetage administrationen af kursusvirksomheden.

Den nu gennemførte udskydelse af revisionen er begrundet i ønsket om at vinde flere erfaringer vedrørende de tre eksisterende afdelinger, ligesom det er fundet nødvendigt at afvente den af planlægningsrådet bebudede planskitse for de højere uddannelsers udbygning i perioden indtil 1980.

Ved behandlingen i folketinget fandt alle partiers ordførere lovforslaget velbegrundet. Det gennemførtes uændret og vedtoges enstemmigt ved 3. behandling.
Partiernes ordførere
Peter Jørgensen (S), Holger Hansen (V), Ellen Strange Petersen (KF), Svend Erik Kjær Rasmussen (SF), Grethe Philip (RV) og Børge Diderichsen (LC)