Luk

Luk
Luk

Luk

L 63 Lov om ændring af lov om udførsel af fisk og fiskevarer.

Af: Fiskeriminister Jens Risgaard Knudsen (S)
Samling: 1966-67 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 41 af 22-02-1967
Ved loven udskydes den forudsete lovrevision i 1966-67 til det følgende folketingsår.

Ved lovforslagets fremsættelse begrundede fiskeriministeren dette ved at henvise til vanskeligheden ved for tiden at bedømme de afsætningsvilkår, som den danske fiskeeksport vil komme til at arbejde under i den kommende tid. Dette gjaldt ifølge fiskeriministerens udtalelser ikke mindst i forhold til de aftagerlande, der er medlem af Det europæiske økonomiske Fællesskab, så længe den for dette betydningsfulde markedsområde forudsete fælles fiskeripolitik endnu ikke er vedtaget.

Det fremgår af bemærkningerne til lovforslaget, at hjemmelen i lov nr. 220 af 4. juni 1965 til at fastsætte mindstepriser kun har været benyttet, for så vidt angår ørredeksporten, og at denne foranstaltning har virket tilfredsstillende.

Lovforslaget fik ved 1. behandling tilslutning fra alle ordførerne og blev ikke henvist til udvalgsbehandling. Ved 3. behandling blev det vedtaget enstemmigt.
Partiernes ordførere
Poul Dalsager (S), Henry Sørensen (V), J. Hindkjær Pedersen (KF), Svend Erik Kjær Rasmussen (SF), A. C. Normann (RV) og Børge Diderichsen (LC)