Luk

Luk
Luk

Luk

L 89 Lov om ændring af lov om folkepension.

(Om pensionstillæg m. v.).

Af: Socialminister Kaj Bundvad (S)
Samling: 1966-67 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 94 af 31-03-1967
Lovforslaget blev fremsat og behandlet sammen med forslag til lov om ændring af lov om invalidepension m. v. (Om pensionstillæg m. v.) og forslag til lov om ændring af lov om pension og hjælp til enker m. fl. (Om pensionstillæg m. v.).

Alle tre lovforslag var enslydende med de i 1. samling fremsatte lovforslag, hvorom henvises til side 473 ff.

Lovene ophæver de særlige bestemmelser om udbetaling af nedsat pensionstillæg til pensionister, der oppebærer huslejetilskud i henhold til lov om boligbyggeri.

Det er i boligsikringsloven forudsat, at pensionister, der bebor kommunale folkepensionistboliger, skal kunne få udbetalt pensionstillægget med det fulde beløb samtidig med, at lejen i disse boliger forhøj es tilsvarende. Samme ordning forudsættes gennemført for pensionister, der allerede bor til nedsat leje i socialt byggeri.

Ved 1. behandling fik lovforslagene en velvillig modtagelse, idet ordførerne henviste til de udtalelser, de var fremkommet med ved lovforslagenes behandling i 1. samling.

I den af udvalget afgivne betænkning indstilledes lovforslagene til vedtagelse uforandret, hvilket motiveredes med, at lovforslagene ikke ville ændre de pågældende personers nettohusleje.

Lovforslagene blev enstemmigt vedtaget ved 3. behandling.
Partiernes ordførere
Niels Mørk (S), Søren Andersen (V), Asger Jensen (KF), Chr. Madsen (SF), Grethe Philip (RV) og Niels Westerby (LC)