Luk

Luk
Luk

Luk

B 4 Folketingsbeslutning om nedsættelse af et folketingsudvalg for folketingsåret 1967-68 til drøftelse af problemer i forbindelse med pristal.

Samling: 1967-68 (1. samling)
Status: 2. behandlet/Vedtaget
I henhold til folketingsbeslutningen nedsætter folketinget i folketingsåret 1967-68 et udvalg på 17 medlemmer til at drøfte problemer i forbindelse med pristal.

Om baggrunden for forslaget var ved dettes fremsættelse henvist til, at det af den beretning, som det i folketingsåret 1966-67 nedsatte udvalg angående forslag til lov om ændring af lov om beregning af et reguleringspristal afgav den 2. oktober 1967, fremgik, at ordførerne for de i udvalget repræsenterede partier ville fremsætte forslag til folketingsbeslutning som det her omhandlede. Af beretningen fremgik endvidere, at udvalget havde anmodet om, at Danmarks Statistik tilvejebragte et materiale til brug for drøftelsen af problemerne i forbindelse med prisudviklingen for forskellige befolkningsgruppers forbrug, at det søgtes oplyst, i hvilket omfang reguleringspristallet bruges til regulering af priser på andre områder, samt at der fremskaffedes oplysninger om og eventuelle resultater fra socialforskningsinstituttets igangværende undersøgelse om de ældres forbrug. Når det nødvendige materiale var fremskaffet, skulle det foreslåede udvalg behandle disse problemer.

Forslaget gennemførtes uden udvalgsbehandling og vedtoges enstemmigt ved 2. (sidste) behandling med 146 stemmer.

Det ifølge folketingsbeslutningen nedsatte udvalg afgav en beretning i 2. samling (B. sp. 1561) 23/9.
Partiernes ordførere
Jens Kampmann (S), N. Gottschalck-Hansen (KF), Ove Guldberg (V), Alfred Andersen (SF), Grethe Philip (RV) og Niels Westerby (LC)