Luk

Luk
Luk

Luk

B 5 Folketingsbeslutning om nedsættelse af et udvalg til modtagelse af oplysninger angående arbejdet med rationalisering af statsadministrationen.

Samling: 1967-68 (1. samling)
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Ved folketingsbeslutningen besluttedes at nedsætte et udvalg på 17 medlemmer for folketingsåret 1967-68 til at modtage oplysninger af økonomiministeren om det af administrationsrådet planlagte arbejde for en rationalisering af statens administration samt om, hvilke foranstaltninger der i øvrigt tænkes gennemført med dette formål.

Baggrunden for folketingsbeslutningen var den i folketinget den 24. oktober førte forhandling om forespørgsel til økonomiministeren af Poul Schlüter m. fl.: „Hvilke oplysninger kan økonomiministeren give om resultaterne af det hidtidige arbejde for en rationalisering af statsforvaltningen samt om de foranstaltninger, ministeren måtte påtænke med henblik på en intensivering af rationaliseringen?". (Se side 573).

Ved fremsættelsen af forslaget til folketingsbeslutning fremhævede ordtøreren for forslagsstillerne (Ib Thyregod), at der efter afslutningen af den nævnte forespørgselsdebat var opnået enighed mellem ordførerne for samtlige partier om, at det pågældende udvalg burde nedsættes med henblik på dette formål.

Under hensyn til, at der på forhånd var enighed mellem samtlige ordførere om forslaget, kunne dette gennemføres uden udvalgsbehandling, og det vedtoges enstemmigt ved 2. (sidste) behandling med 127 stemmer.

Det ifølge folketingsbeslutningen nedsatte udvalg afgav en beretning i 2. samling (B. sp. 1569) 27/9.