Luk

Luk
Luk

Luk

L 48 Forslag til lov om ændring i lov om arbejdstageres opfindelser.

Af: Handelsminister Ove Hansen (S)
Samling: 1967-68 (1. samling)
Status: Bortfaldet
I folketingsåret 1965-66 fremsatte handelsministeren i folketinget forslag til lov om ændring i lov om arbejdstageres opfindelser (årbog 1965-66, side 473).

Forslaget gik ud på ophævelse af lovens § 14, hvorefter loven skulle forelægges folketinget til revision i folketingsåret 1965-66. Det blev efter 1. behandling i folketinget henvist til et udvalg, der samtidigt behandlede forslaget til patentlov.

Forslaget blev ikke gennemført inden folketingsårets udløb, men blev fremsat på ny i folketingsåret 1966-67 samtidig med patentlovsforslaget uden at blive gennemført. I det udvalg, hvortil forslagene efter 1. behandling i folketinget blev henvist, fremhævede et flertal, at man var i tvivl om, hvorvidt loven kan anses for at være tilfredsstillende på alle områder, og at man derfor var betænkelig ved at frafalde kravet om revision;

I forhold til de tidligere fremsatte lovforslag var nærværende forslag derefter ændret således, at loven om arbejdstageres opfindelser skulle forelægges folketinget til revision i folketingsåret 1971-72.

Ved fremsættelsen af lovforslaget var i øvrigt oplyst følgende om bestræbelserne for at opnå nordisk retsenhed på dette område:

„Efter ønske fra norsk og svensk side etableredes der i 1960 et nordisk samarbejde med henblik på udarbejdelse af ensartede regler for de 4 nordiske lande om arbejdstageres opfindelser. Der er i samtlige 4 lande afgivet betænkninger om spørgsmålet med forslag til ny lovgivning.

I Norge er der i foråret 1967 fremsat et lovforslag, der bygger på betænkningens udkast, men forslaget er ikke færdigbehandlet. I Finland er der ligeledes fremsat et lovforslag, medens der i Sverige ikke i en nærmere fremtid kan forventes at fremkomme et lovforslag.

Ved den nu foreslåede revision i folketingsåret 1971-72 vil der kunne tages hensyn til den udvikling, som i den forløbne tid har fundet sted i de øvrige nordiske lande."

Lovforslaget gav ved 1. behandling ikke ordførerne anledning til særlige bemærkninger. Det henvistes til videre behandling i samme udvalg som de to foregående sager, men blev ikke færdigbehandlet inden folketingsvalget.
Partiernes ordførere
Knud Holm Tved (S), Ib Germain Thyregod (V), Knud Thomsen (KF), Poul Dam (SF), Erik Hansen (RV) og Poul Antonsen (LC)