Luk

Luk
Luk

Luk

B 4 Folketingsbeslutning om godkendelse af »Kongeriget Danmarks Hypotekbank«s regnskab for regnskabsåret 1966-67.

Af:
Samling: 1967-68 (2. samling)
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Ved 1. behandling fremkom udvalgets formand, Jørgen Jensen (KF), med nogle procedureprægede bemærkninger om folketingets behandling af Hypotekbankens regnskaber. Efter den tidligere lov om Kongeriget Danmarks Hypotekbank af 13. april 1954 skulle bankens regnskaber efter at være revideret af to af finansministeren udnævnte revisorer forelægges folketinget, som efter forelæggelse for statsrevisorerne skulle tage beslutning om regnskabets godkendelse. I overensstemmelse hermed havde folketinget hidtil i henhold til tingets forretningsorden § 7, stk. 5, nedsat et særligt udvalg til at behandle regnskabet og foretage indstilling til folketinget om at tage beslutning om dette.

Ved den nye lov om Kongeriget Danmarks Hypotekbank af 3. juni 1967 var imidlertid sket den ændring, at Hypotekbanken i forhold til folketinget blot skulle afgive beretning om regnskabet, og at det ikke længere efter loven krævedes, at folketinget skulle tage beslutning om godkendelse af dette.

På baggrund heraf fandt Jørgen Jensen anledning til at bede folketingets ledelse overveje, hvorvidt det fremover var nødvendigt at nedsætte et særligt folketingsudvalg, når der ikke længere af folketinget skulle tages beslutning om regnskabet.

Udvalgsformandens bemærkninger gav ikke anledning til debat, og beslutningen om godkendelse af Hypotekbankens regnskab for 1966-67 vedtoges enstemmigt.
Partiernes ordførere
Jørgen Jensen (KF)