Luk

Luk
Luk

Luk

L 31 Lov om ændring af lov om særlig indkomstskat m. v.

Af: Finansminister Poul Møller (KF)
Samling: 1968-69
Status: Stadfæstet
Lov nr. 325 af 18-06-1969
Loven er en følge af de i lov om frigørelsesafgift m. v. af fast ejendom indeholdte bestemmelser og har følgende ordlyd:

„§ 1. I lov om særlig indkomstskat m. v., jfr. lovbekendtgørelse nr. 11 af 10. januar 1969, foretages følgende ændringer:

1. § 2, nr. 13, 1. pkt., affattes således:

„13. Fortjeneste ved afståelse af fast ejendom, jfr. dog §§ 2 A, 2 B og 2 C."

2. Som ny paragraf indsættes efter § 2 B:

„§ 2 C. Bestemmelserne i § 2, nr. 13, om fortjeneste ved afståelse af fast ejendom finder ikke anvendelse, hvor der ved afståelse af fast ejendom skal svares afståelsesafgift i henhold til bestemmelserne i lov om frigørelsesafgift m. v. af fast ejendom."

§ 2. Bestemmelserne i § 1 træder i kraft samtidig med loven om by- og landzoner."

Lovforslaget blev fremsat og behandlet sammen med forslag til lov om frigørelsesafgift m. v. af fast ejendom og forslag til lov om ændring af ligningsloven (Ændringer vedrørende frigørelsesafgift m. v.), jfr. omtalen side 122 ff.

Lovforslaget gav ikke under behandlingen i folketinget anledning til særlige bemærkninger. I den af udvalget afgivne betænkning stillede finansministeren et ændringsforslag af rent redaktionel karakter. Endvidere stillede ministeren ændringsforslag til 3. behandling uden for betænkningen om lovens ikrafttrædelsestidspunkt.

Ved 3. behandling vedtoges lovforslaget med de nævnte ændringer enstemmigt med 153 stemmer; 5 medlemmer (VS, Fanger (KF), Djurhuus (Færøerne) og Rosing (Grønl.)) tilkendegav, at de hverken stemte for eller imod.
Partiernes ordførere
Ove Hansen (S), Poul Schlüter (KF), Viggo Hauch (V), Niels Helveg Petersen (RV), Gert Petersen (SF) og Erik Sigsgaard (VS)