Luk

Luk
Luk

Luk

L 63 Lov om ændring af lov om beskæftigelse og uddannelse af unge.

(Bortfald af kommunernes andel i driftsudgifter m. v.).

Af: Arbejdsminister Lauge Dahlgaard ()
Samling: 1968-69
Status: Stadfæstet
Lov nr. 140 af 01-04-1969
Ved loven ophæves § 16, stk. 2, i lov om beskæftigelse og uddannelse af unge, jfr. lov nr. 195 af 18. maj 1960 med senere ændringer. Efter nævnte bestemmelse refunderer statskassen 15 pct. af en del af de i henhold til loven afholdte udgifter ved fordeling fra landets kommuner efter reglerne i afsnit V i lov om arbejdsanvisning og arbejdsløshedsforsikring m. v.

Loven har første gang virkning for de i finansåret 1969-70 afholdte udgifter.

Loven står i forbindelse med den almindelige omlægning af byrdefordelingen mellem staten og kommunerne, og lovforslaget blev i folketinget fremsat af arbejdsministeren sammen med forslag til lov om ændring af lov om arbejdsanvisning og arbejdsløshedsforsikring m. v. (Bortfald af kommunernes andel i udgifterne til arbejdsløshedsforsikring) og forslag til lov om ændring af lov om erhvervsmæssig uddannelse af ikke-faglærte arbejdere. (Bortfald af kommunernes andel i driftsudgifter).

Lovforslaget blev ved 1. behandling og i det udvalg, hvortil det henvistes, behandlet sammen med yderligere en lang række lovforslag, der blev fremsat af regeringen som led i byrdefordelingsreformen. Der henvises herom nærmere til omtalen under lov om generelle tilskud til kommunerne, side 321.

Lovforslaget vedtoges ved 3. behandling med 86 stemmer mod 67 (S og SF); 3 medlemmer (VS og Grønland) tilkendegav, at de hverken stemte for eller imod.
Partiernes ordførere
Ove Hansen (S), A. Stæhr Johansen (KF), Poul Schlüter (KF), A. C. Andersen (V), Niels Helveg Petersen (RV), Ove Krog Hansen (SF) og Erik Sigsgaard (VS)