Luk

Luk
Luk

Luk

B 18 Forslag til folketingsbeslutning om oprettelse af et enhedsorgan til kontrol af overholdelsen af skatte- og afgiftslovene.

Samling: 1969-70
Status: Bortfaldet
Forslaget til folketingsbeslutning gik ud på, at det skulle pålægges finansministeren inden den 1. januar 1971 for folketinget at fremsætte forslag om oprettelse af en fælles kontrolmyndighed til kontrol af person- og selskabsbeskatningen og afgifts- lovgivningen.

Forslaget, der fremsattes og behandledes i folketinget sammen med forslag til lov om ændring af lov om selvangivelsen af indkomst og formue, om foranstaltninger til kontrol med selvangivelsen og om straffen for skattesvig m. fl. forslag, se ovenfor side 492, havde til formål at fremme effektiviteten af skatte- og afgiftskontrollen.

Ved 1. behandling afvistes forslaget af finansministeren, der henviste til de oplysninger, han under forespørgselsdebatten vedrørende skatteunddragelserne havde givet om det igangværende samarbejde mellem skattemyndighederne og toldvæsenet. Dette samarbejde måtte udbygges i et til arbejds- og personalesituationen tilpasset tempo.

Partiernes stilling til det pågældende kompleks af forslag er der redegjort for ovenfor side 493 ff.

Efter 1. behandling henvistes forslaget til udvalget angående forslag til lov om ændring af ligningsloven m. fl. lovforslag, der imidlertid ikke nåede at tilendebringe sit arbejde med forslaget inden samlingens slutning.
Partiernes ordførere
Henry Grünbaum (S), Asger Jensen (KF), J. E. Foged (V), Martin Pedersen (RV), Sigurd Ømann (SF) og Erik Sigsgaard (VS)