Luk

Luk
Luk

Luk

L 112 Lov om ændring af lov om Danmarks forvaltningshøjskole.

Af: Minister for statens lønnings- og pensionsvæsen Aage Hastrup (KF)
Samling: 1969-70
Status: Stadfæstet
Lov nr. 523 af 28-11-1969
Den gældende lov (nr. 43 af 10. marts 1965) om Danmarks forvaltningshøj skole indeholdt i § 4 en bestemmelse om, at forslag til revision af loven skulle forelægges folketinget senest i folketingsåret 1969-70.

Ved lovændringen udskydes denne frist for lovens revision med et år til folketingsåret 1970-71. Baggrunden for denne udskydelse af revisionen var, at det på grundlag af foreliggende udvalgsbetænkninger m. v. var under overvejelse at etablere en ny særlig uddannelsesordning i form af en administrativ mellemuddannelse for det i den offentlige forvaltning ansatte personale uden akademisk uddannelse.

Om denne nye uddannelsesordning var i bemærkningerne til lovforslaget oplyst følgende:

„På baggrund af et ikke mindst på det kommunale område stærkt presserende behov for en sådan uddannelse agter regeringen at søge bevillingsmæssig tilslutning til, at der fra begyndelsen af 1970 iværksættes en begyndende undervisning af denne karakter, og således at denne undervisningsvirksomhed indtil videre som en overgangsordning varetages af forvaltningshøjskolen inden for rammerne af den herfor gældende lovgivning, medens forslag til den nærmere udformning i henseende til indhold, tilrettelæggelse og placering af en administrativ mellemuddannelse på længere sigt vil blive fremlagt ved et selvstændigt lovforslag, som påregnes at kunne fremsættes for folketinget i slutningen af indeværende folketingsår. Afhængig af den endelige udformning af den nye uddannelsesordning vil der kunne blive anledning til nærmere at overveje, om der bør ske ændringer i den gældende lov om Danmarks forvaltningshøjskole. og fristen for revision af loven foreslås derfor udskudt til folketingsåret 1970-71."

Ved 1. behandlingen var der hos ordførerne almindelig tilfredshed med det bebudede lovforslag om instituering af en ny særlig uddannelsesordning for ikke-akademisk personale i den offentlige forvaltning. Lovforslaget gav iøvrigt ikke anledning til særlige bemærkninger. Det gennemførtes uændret uden udvalgsbehandling og vedtoges enstemmigt ved 3. behandling med 106 stemmer.
Partiernes ordførere
Jørgen Peder Hansen (S), Poul Nielsen (KF), Knud Enggaard (V), Ole Samuelsen (RV) og Sigurd Ømann (SF)