Luk

Luk
Luk

Luk

L 126 Lov om ændring af lov om offentlig forsorg.

(Hjælp til betaling af medlemsbidrag til arbejdsløshedskasser og sygekasser).

Af: Socialminister Nathalie Lind (V)
Samling: 1969-70
Status: Stadfæstet
Lov nr. 119 af 24-03-1970
Ved loven, der trådte i kraft d. 1. april 1970, er hjemmelen til i visse trangstilfælde at yde hjælp til betaling af medlemsbidrag til arbejdsløshedskasse overført til forsorgsloven, hvorimod den tidligere har været at finde i loven om arbejdsformidling og arbejdsløshedsforsikring. Hjælpen er samtidig blevet udvidet, således at der nu kan ydes hjælp til betaling af hele bidraget, medens der tidligere kun kunne ydes hjælp for halvdelens vedkommende. Samtidig er refusionsreglerne vedrørende hjælpen blevet ændret. Endelig er hjemmelen for ydelse af hjælp i visse trangstilfælde til betaling af sygekassehontingent blevet flyttet fra sygeforsikringsloven til forsorgsloven.

Lovforslaget, der blev fremsat og behandlet sammen med lovforslag vedrørende de to nævnte områder, blev ved 3. beh. enstemmigt vedtaget; 1 medlem (VS) tilkendegav, at han hverken stemte for eller imod.
Partiernes ordførere
Erling Dinesen (S), Palle Simonsen (KF), Robert Christensen (V), Erik Hansen (RV), Ove Krog Hansen (SF), Svend Erik Kjær Rasmussen (VS) og Hanne Reintoft (DKP)