Luk

Luk
Luk

Luk

L 3 Lov om ændring af lov om vederlag og pension m. v. for ministre.

Af: Statsminister Hilmar Baunsgaard (RV)
Samling: 1969-70
Status: Stadfæstet
Lov nr. 577 af 19-12-1969
Ved lovændringen er gennemført en teknisk ajourføring af lovens bestemmelser som følge af de pr. 1. juli 1969 gennemførte tjenestemandsbestemmelser.

Samtidig er i forbindelse med forhøjelsen af vederlaget til folketingets medlemmer det i ministerlønningsloven omhandlede tillæg til ministre, der ikke er medlemmer af folketinget, forhøjet, således at det svarer til folketingsmedlemmernes grundvederlag.

På tilsvarende måde som for tjenestemændene er forhøjelsen for tiden indtil 1. april 1970 begrænset til 3 pct. af det hidtidige tillægsbeløb, og af den resterende forhøjelse udbetales halvdelen den 1. april 1970 og halvdelen den 1. oktober 1970.

Lovforslaget gav ikke anledning til debat i folketinget. Det gennemførtes uden udvalgsbehandling. Ved 3. behandling meddelte Kjær Rasmussen, at VS' 2 medlemmer ud fra deres stillingtagen til tjenestemandsreformen ville undlade at stemme for forslaget. Dette vedtoges herefter med 124 stemmer; 3 medlemmer (VS + u. p.) tilkendegav, at de hverken stemte for eller imod.
Partiernes ordførere
Svend Erik Kjær Rasmussen (VS)