Luk

Luk
Luk

Luk

L 34 Lov om ændring af lov om afgift af parfumer, toiletmidler m. v.

Af: Finansminister Poul Møller (KF)
Samling: 1969-70
Status: Stadfæstet
Lov nr. 243 af 04-06-1970
Ved loven nedsattes fra den 29. juni 1970 afgiften i henhold til lov om afgift af parfumer, toiletmidler m. v., jfr. lovbekendtgørelse nr. 357 af 17. august 1967, § 1, stk. 2, fra 37½ pct. til 36 pct. af varernes detailpris incl. parfumeafgift, men excl. merværdiafgift.

Afgiftsnedsættelsen har sammenhæng med den samtidig gennemførte forhøjelse af merværdiafgiften fra 12½ pct. til 15 pct., jfr. ovenfor side 125. Ved nedsættelsen af parfumeafgiften opnåedes, at de hidtidige prismærker fortsat skulle benyttes, hvorfor der ikke ville bestå samme tilskyndelse hos mellemhandlere og detailhandlere til at returnere deres varelagre til ommærkning i de afgiftspligtige virksomheder, som det ville være tilfældet, hvis forhøjelsen af merværdiafgiften skulle slå igennem.

Som konsekvens af denne afgiftsnedsættelse nedsattes tillige afgiftssatsen for varer, der indføres af personer og virksomheder, der ikke driver omsætning af afgiftspligtige varer, fra 60 pct. til 56 pct.

Loven indeholder derudover forskellige overgangsbestemmelser.

Bestemmelserne om afgiftsnedsættelsen indføjedes i lovforslaget ved 3. behandling i folketinget efter ændringsforslag af finansministeren i folketingsudvalgets tillægsbetænkning. Samtidig ændredes lovforslagets titel. I sin oprindelige form havde lovforslaget titlen: forslag til lov om beregning af almindelig omsætningsalgijt af parfumer, toiletmidler m. v., og indeholdt udelukkende overgangsbestemmelser i anledning af forhøjelsen af merværdiafgiften.

Som teknisk følgelovforslag til lovforslaget om forhøjelse af merværdiafgiften gav det her omhandlede lovforslag under behandlingen i folketinget ikke anledning til særlige bemærkninger fra ordførernes side. Med de ovenfor omtalte ændringer vedtoges det ved 3. behandling enstemmigt med 149 stemmer. 4 medlemmer (VS, DK, u.p.) undlod at stemme.
Partiernes ordførere
Henry Grünbaum (S), Egon Jensen (S), Hans Kjær (KF), Jens Frandsen (V), Niels Helveg Petersen (RV), Jacob Kirkegaard (RV), Aksel Larsen (SF) og Erik Sigsgaard (VS)