Luk

Luk
Luk

Luk

B 33 Forslag til folketingsbeslutning om gennemførelse af landsomfattende undersøgelser for livmoder- og brystkræft, almindelige helbredsundersøgelser af bestemte aldersgrupper samt gratis svangerskabsrådgivning og vejledning i prævention.

Samling: 1970-71
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til socialudvalget.

Forslaget havde følgende ordlyd:

„Folketinget opfordrer regeringen til at fremsætte forslag til lov om ændringer i lov om den offentlige sygeforsikring, jfr. lovbekendtgørelse nr. 403 af 23. oktober 1967, som senest ændret ved lov nr. 118 af 24. marts 1970, således at landsomfattende undersøgelser for livmoder- og brystkræft, almindelige helbredsundersøgelser af bestemte aldersgrupper samt gratis svangerskabsrådgivning og vejledning i prævention indgår i sygeforsikringsloven som pligtige ydelser."

I bemærkningerne, som ledsagede forslaget, blev der peget på de gunstige erfaringer, man har fra to allerede foretagne lokale profylaktiske undersøgelser.

Socialministeren udtalte ved 1. behandling, at man måtte se med sympati på foretagelsen af sådanne undersøgelser, men at der i denne forbindelse rejste sig mange spørgsmål med hensyn til de fornødne ressourcer i form af penge og arbejdskraft. Tilsvarende synspunkter blev fremsat af ordførerne.

Udvalget nåede ikke at tilendebringe sit arbejde med forslaget inden folketingsårets udløb.
Partiernes ordførere
Karen Thurøe Hansen (KF), Holger Hansen (V), Rigmor Christensen (RV), Villy Christensen (SF) og Svend Erik Kjær Rasmussen (VS)