Luk

Luk
Luk

Luk

L 121 Lov om ændring af lov om folkepension.

(Om alderstillæg).

Af: Socialminister Nathalie Lind (V)
Samling: 1970-71
Status: Stadfæstet
Lov nr. 94 af 17-03-1971
Efter 1. behandling henvist til socialudvalget.

Ved loven, der trådte i kraft den 1. april 1971, er alderstillægget til pensionister over 80 år ophævet for personer, der opnår den nævnte alder efter lovens ikrafttræden.

Lovforslaget, der blev fremsat sammen med forslag til lov om ændring af lov om invalidepension m. v. (Forhøjelse af arbejdsgiverbidraget til invalideforsikringsfonden) og forslag til lov om ændring af lov om børne- og ungdomsforsorg. (Ændrede tilskudsregler for daginstitutioner), se siderne 300 og 304, var et led i regeringens sparebestræbelser.

I den skriftlige fremsættelse anførte socialministeren, at begrundelsen for alderstillægget — større udgifter til medhjælp — var bortfaldet efter gennemførelsen af hjemmehjælpsordningen.

Lovforslaget blev ved 1. behandling stærkt kritiseret af Bundvad (S), Anders Uhrskov (SF), Kjær Rasmussen (VS) og Hanne Reintoft (DK), idet det blandt andet (af Bundvad) anførtes, at lovforslaget ville vanskeliggøre den fra alle sider ønskede tendens til, at de ældre forbliver i deres hjem.

Lovforslaget blev ved 3. behandling vedtaget med 88 stemmer (KF, V og RV) mod 58 (S, SF, VS og DK), medens 1 medlem (Rosing) tilkendegav, at han hverken stemte for eller imod.
Partiernes ordførere
Kaj Bundvad (S), Clara Munck (KF), Evan Jensen (V), Aage Valbak (RV), Anders Uhrskov (SF), Svend Erik Kjær Rasmussen (VS) og Hanne Reintoft (DKP)