Luk

Luk
Luk

Luk

L 160 Forslag til lov om ændring af lov om mægling i arbejdsstridigheder.

(Begrænsning i adgangen til at udsætte arbejdsstandsninger, ændring af afstemningsreglerne på arbejderside og ophævelse af sammenkædningsbestemmelserne m. v.).

Af: Hanne Reintoft (DKP)
Samling: 1970-71
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til samme udvalg som forslag til lov om ændring af lov om mægling i arbejdsstridigheder, se side 115.

Lovforslaget indeholdt bl. a. bestemmelser om følgende:

1) Forligsmandens adgang til at udsætte arbejdsstandsninger ophæves.

2) Der pålægges forligsmænd og mæglingsmænd pligt til endeligt at afslutte forhandlingerne inden det tidspunkt, til hvilket parterne i henhold til de afgivne varsler om arbejdsstandsning kan frigøre sig for overenskomsten.

3) Adgang til ved kompetent forsamling at tage stilling til et mæglingsforslag ophæves.

4) Sammenkædningsreglerne ophæves og

5) Overenskomstfornyelser får virkning fra datoen for de hidtidige overenskomsters udløb.

Lovforslaget blev behandlet sammen med en række andre lovforslag, bl. a. forslag til lov om ændring af lov om mægling i arbejdsstridigheder, se side 115.

Ved lovforslagets 1. behandling tog arbejdsministeren afstand fra det, hvilket også gjaldt de øvrige ordførere med undtagelse af Kjær Rasmussen (VS), der støttede det, og Krog Hansen (SF), der udtrykte en vis sympati.

Udvalget tilendebragte ikke sit arbejde inden folketingsårets udløb.
Partiernes ordførere
Erling Dinesen (S), Asger Jensen (KF), Jens Peter Jensen (V), Erik Hansen (RV), Ove Krog Hansen (SF), Svend Erik Kjær Rasmussen (VS) og Hanne Reintoft (DKP)