Luk

Luk
Luk

Luk

L 174 Forslag til lov om ændring af lov om aftaler og andre retshandler på formuerettens område.

Samling: 1970-71
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til samme udvalg som forslag til lov om ændring af borgerlig straffelov. (åger). Se nærmest foregående sag.

Forslaget gik ud på at affatte § 31, stk. 1, i aftaleloven således:

„Når nogen har udnyttet en andens nød, letsind, mangel på evne eller erfaring, herunder manglende viden om forholdene på et bestemt område, eller et mellem dem bestående afhængighedsforhold til at opnå eller betinge fordele, som står i et åbenbart misforhold til, hvad der ydes, eller som der ikke skal ydes vederlag for, er den, der således er udnyttet, ikke bundet ved den af ham afgivne viljeserklæring."

Om motiveringen i bemærkningerne for dette forslag samt om behandlingen i folketinget henvises til omtalen af det nævnte forslag om ændring af straffeloven (åger), som blev behandlet sammen med nærværende lovforslag.

Det udvalg, hvortil forslaget henvistes, færdigbehandlede ikke sagen, men afgav den 17. maj en beretning, hvorom der ligeledes henvises til foranstående sag.
Partiernes ordførere
K. Axel Nielsen (S), Hans Kjær (KF), Johan Philipsen (V), Erik Nordqvist (RV), Poul Dam (SF), Gunhild Due (SF) og Svend Erik Kjær Rasmussen (VS)