Luk

Luk
Luk

Luk

L 50 Lov om tjenestemandslønninger m. m. og klassificering af statens tjenestemandsstillinger i Grønland.

Af: Minister for Grønland A. C. Normann (RV)
Samling: 1970-71
Status: Stadfæstet
Lov nr. B 4 af 09-06-1971
Efter 1. behandling henvist til lønningsudvalget.

Efter 2. behandling henvist til fornyet udvalgsbehandling.

Loven er en bestanddel af det lovkompleks på 3 love, der nu indeholder reglerne om tjenestemænd i Grønland, og som må ses som en fortsættelse af den i Danmark gennemførte tjenestemandsreform.

Der er i loven taget hensyn til det eksisterende særlige lønsystem i Grønland, hvorved især tænkes på det forhold, at rekrutteringen af den fornødne arbejdskraft fra Danmark fortsat skønnes at gøre det nødvendigt at yde et særligt Grønlandstillæg til de ikke-hjemmehørende.

Bortset herfra er tilstræbt størst mulig parallelitet mellem lønsystemet for tjenestemændene i Danmark og i Grønland.

Som nævnt fremsattes forslaget som led i et større kompleks, bestående af det her omtalte lovforslag samt forslag til lov om statens tjenestemænd i Grønland og forslag til lov om pension til statens tjenestemænd m. v. i Grønland.

Om baggrunden for lovforslaget og ordførernes bemærkninger til det fremsatte kompleks henvises til omtalen under sagen: lov om statens tjenestemænd i Grønland (se nærmest foregående sag).

Efter behandling i folketingets lønningsudvalg vedtoges lovforslaget med 155 stemmer; 3 medlemmer (VS og DK) tilkendegav, at de hverken stemte for eller imod.
Partiernes ordførere
Ivar Nørgaard (S), Jørgen Langkilde (KF), Jens Frandsen (V), Erik Hansen (RV) og Morten Lange (SF)