Luk

Luk
Luk

Luk

B 29 Folketingsbeslutning om nedsættelse af et folketingsudvalg for folketingsåret 1971-72 til at drøfte problemer og modtage information vedrørende fremmedarbejderpolitikken.

Samling: 1971-72
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Forslaget havde følgende ordlyd:

„I folketingsåret 1971-72 nedsætter folketinget et udvalg på 17 medlemmer til at drøfte problemer og modtage information vedrørende politikken med hensyn til tilgangen af fremmedarbejdere og disses forhold her i landet."

I bemærkningerne til forslaget anførtes følgende:

„I beretningen af 3. september 1971 fra udvalget angående forslag til folketingsbeslutning angående midlertidigt stop for udstedelse af arbejdstilladelse til gæstearbejdere (af Finn Christensen m. fl.) siges det, at udvalget ikke har kunnet tilendebringe sit arbejde inden folketingsårets slutning.

Det findes hensigtsmæssigt, at fremmedarbejderproblemerne fortsat følges af og drøftes i et særligt udvalg. Det bemærkes i denne forbindelse, at fremmedarbejderproblemerne vedrører flere ministeriers arbejdsområder, og at der fortsat består problemer med hensyn til de herværende fremmedarbejderes tilpasning til det danske samfund.

Under henvisning til foranstående fremsættes dette forslag om et udvalg til at følge og drøfte problemerne."

Forslaget blev uden udvalgsbehandling enstemmigt vedtaget ved 2. (sidste) behandling med 128 stemmer.

Det folketingsudvalg, der nedsattes i medfør af den vedtagne folketingsbeslutning, afgav beretning den 29. september, hvori det bl. a. hedder:

„Udvalget har bemærket sig, at de af udvalget varetagne opgaver ifølge folketingsbeslutning af 8. september 1972 om ændring af forretningsorden for folketinget vil blive varetaget af arbejdsmarkedsudvalget.

Udvalget finder det hensigtsmæssigt, at fremmedarbejderpolitikken således indgår som et punkt i arbejdsmarkedsudvalgets opgaver, idet drøftelser og information omkring disse spørgsmål fortsat må anses for værdifulde."
Partiernes ordførere
Carl Bertel Pedersen (S)