Luk

Luk
Luk

Luk

L 150 Lov om ændring af lov om revision af lov om embedslægevæsenets ordning.

Af: Indenrigsminister Egon Jensen (S)
Samling: 1971-72
Status: Stadfæstet
Lov nr. 104 af 24-03-1972
Ved loven udskydes revisionen af lov om embedslægevæsenets ordning fra folketingsåret 1971-72 i indtil 2 år, således at forslag om revision skal fremsættes for folketinget senest i folketingsåret 1973-74.

Om baggrunden for lovforslagets fremsættelse udtalte indenrigsministeren følgende:

„I 1966 blev revisionen af embedslægeloven af 1914 på ny udskudt indtil 1971-72. Man afventede betænkning fra den i 1964 nedsatte hygiejnekommission, der bl. a. skulle stille forslag til ændring af embedslægevæsenets forhold. Hygiejnekommissionen afgav betænkning i november 1970, og betænkningen blev herefter forelagt tor det i 1969 nedsatte midlertidige forureningsråd, der både skulle kortlægge de forureningsmæssige problemer og komme med forslag til en fremtidig administrativ opbygning af forureningsbekæmpelsen.

Vi har her i landet nu 58 embedslæger, og tendensen i de sidste mange år er gået i retning af, at det er et fuldtidsjob at være embedslæge. Deres opgaver er mangeartede, men omfatter også væsentlige forureningsmæssige opgaver på lokalt plan.

Som bekendt arbejdes der nu i det i oktober 1971 oprettede ministerium for forureningsbekæmpelse med en organisationsplan til forureningsbekæmpelsen i Danmark, både på det centrale og lokale plan. I disse overvejelser indgår både hygiejnekommissionens betænkning og det af forureningsrådet tilvejebragte materiale, indstillinger m. v.

Jeg har derfor fundet det rigtigst ikke på indeværende tidspunkt at fremsætte forslag om en ny embedslægelov, da embedslægernes opgaver og tilhørsforhold må løses i samarbejde med ministeren for forureningsbekæmpelse."

Lovforslaget blev mødt med tilslutning af alle partiernes ordførere. Det gennemførtes uden udvalgsbehandling og blev ved 3. behandling vedtaget enstemmigt med 119 stemmer.
Partiernes ordførere
Mogens Camre (S), Ellen Strange Petersen (KF), Mette Madsen (V), Gunner Baunsgaard (RV) og Kurt Brauer (SF)