Luk

Luk
Luk

Luk

L 201 Lov om ændring af lov om udøvelse af jordemodergerning.

Af: Indenrigsminister Egon Jensen (S)
Samling: 1971-72
Status: Stadfæstet
Lov nr. 237 af 07-06-1972
Efter 1. behandling henvist til samme udvalg som forslag til lov om svangerskabshygiejne og fødselshjælp, se nærmest foregående sag.

Efter 2. behandling henvist til fornyet udvalgsbehandling. Ved loven udvides den i § 9 i lov om udøvelse af jordemodergerning omhandlede bistandspligt for jordemødre til at yde fødselshjælp fra alene at omfatte praktiserende jordemødre til at omfatte alle jordemødre, der aktivt udøver jordemodergerning. Samtidig er betingelserne for jordemødrenes bistandspligt udformet, så de svarer til de regler, der gælder for lægers bistandspligt.

Som konsekvens af ændringen af § 9 er § 10 ændret, således at en jordemoder ved anmeldelse til sundhedsstyrelsen om, at hun ønsker at ophøre med at udøve jordemodergerning, frigøres for pligten til at yde nødvendig jordemoderhjælp. Denne bestemmelse har hidtil kun omfattet jordemødre, der drev praksis.

Lovens ikrafttrædelsestidspunkt er 1. april 1973.

Loven er en konsekvens af og lovforslaget blev i folketinget behandlet sammen med den samtidigt vedtagne lov om svangerskabshygiejne og fødselshjælp, jfr. omtalen under den foranstående sag.

Lovforslaget blev ved 3. behandling vedtaget uændret og enstemmigt med 162 stemmer.
Partiernes ordførere
Ejler Koch (S), Karen Thurøe Hansen (KF), Svend Karlskov Jensen (V), Else-Merete Ross (RV), Grete Westergaard (SF) og Henning Philipsen (SF)